Politerno > Україна і світ > Прокурор Мюллер оприлюднив список доказів проти Манафорта

Прокурор Мюллер оприлюднив список доказів проти Манафорта

  • 20 Липня, 2018
  • 1482 Переглядів
  • 0

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер поширив список більше 500 речових доказів, які обвинувачення може показати на суді проти Пола Манафорта.

Про це повідомляє Politico з посиланням на оприлюднений список.

У списку речдоків є фото всієї його нерухомості, яка пов’язана з  обвинуваченнями проти нього, зображення та документи, які деталізують придбання ним дорогого одягу, східних килимів та автівок Mercedes-Benz і Land Rover.

Крім того, у списку є серія записок, які Манафорт писав Віктору Януковичу та електронні листи між екс-главою виборчої кампанії Дональда Трампа і своїм давнім партнером, консультантом Демократичної партії Тадом Девайном під час президентської кампанії в Україні 2010 року.

Мюллер збирається показати у суді електронні листи про лобістську роботу в Україні, копії його американського паспорту за 2009, 2011 та 2013 роки та електронний лист за січень 2016 року, позначений як “re VIP TIME SENSITIVE” (відповідь: VIP чутливо щодо часу – УП)

Під час судового розгляду Мюллер планує представити більше десятка документів, пов’язаних з давнім діловим партнером Манафорта Ріком Гейтсом. Йому раніше також пред’явили обвинувачення. Гейтс визнав себе винним та погодився на співпрацю зі слідством проти Манафорта.

Ця справа Мюллера проти Манафорта не стосується безпосередньо розслідування втручання Кремля у президентські вибори США у 2016 році.

Однак, як зазначає видання, спецпрокурор має повноваження для розслідування ймовірних злочинів, які він виявляє під час свого розслідування. Робота Манафорта лобістом від імені Віктора Януковича належить до вищезгаданих звинувачень.

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер висунув нові звинувачення проти Манафорта та Килимника

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE