Politerno > Україна і світ > Омелян розповів, що відсьогодні чекає на перевізників

Омелян розповів, що відсьогодні чекає на перевізників

  • 21 Липня, 2018
  • 1310 Переглядів
  • 0

Контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції усіх перевізників розпочинається з 21 липня, і у разі, якщо ліцензія на комерційне перевезення пасажирів відсутня, транспортний засіб буде конфісковано.

Про це повідомив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян за підсумком нарад з МВС, Нацполіцією, Мінекономрозвитку, Укртрансбезпекою та представниками асоціацій автобусних перевізників.

“Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський – перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 17 тис. грн штрафу”, – зазначив глава МІУ.

Також Омелян додав, що з легальними перевізниками досягнуто домовленості про те, що з 1 серпня буде запроваджено електронний кабінет перевізника, до якого матиме доступ сама компанія, трансінспекція та нацполіція і в якому реєструватиметься уся інформація щодо перевізника, його ліцензій, маршрутів, штрафних балів тощо.

“З 1 січня 2019 року введемо gps tracker, електронний квиток та тахограф або його аналог. Готуємо пропозиції щодо державного сприяння з оновлення парку автобусів”, – додав міністр.

Омелян підкреслив, що з боку глави уряду Володимира Гройсмана відомство має “повну підтримку”.

Раніше у Міністерстві інфраструктури заявили, що держава посилить контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

20 липня за участю маршрутних таксі у Житомирській та Миколаївській областях сталися дві масштабні автомобільні аварії. На Житомирщині загинули 10 осіб, на Миколаївщині – 5, загалом 22 травмованих.

Після цих аварій МВС зібрало термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах. В уряді разом з тим підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE