Politerno > Україна і світ > Сестра Сенцова заявляє, що Олег перебуває “у передсмертному стані”

Сестра Сенцова заявляє, що Олег перебуває “у передсмертному стані”

  • 23 Липня, 2018
  • 1354 Переглядів
  • 0

Український режисер, політв’язень Олег Сенцов, який з травня голодує у російській колонії, перебуває на межі життя і смерті.

Про це британському виданню Independent розповіла його двоюрідна сестра Наталія Каплан.

“Ми не знаємо, скільки ще він протягне, але нам сказали, що він уже в передсмертному стані. Просто диво, що голодування триває так довго”, – цитує газета сестру політв’язня.

За її словами, Сенцов “у вигляді компромісу” погодився приймати дві-три ложки харчової суміші на день, але при його проблемах із серцем цього недостатньо.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 20 липня повідомила, що надіслала до Росії листа, у якому просить поінформувати про стан здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова.

9 липня Денісова заявила, що стан здоров’я Сенцова значно погіршився, він погано орієнтується в датах.

“У нього вже була друга криза, але Олег не може назвати точну її дату або ж на який день після зустрічі зі сестрою вона сталася. Олега вивозили з колонії у лікарню Лабитнангі, де лікарі збиралися годувати його примусово. Що значить, зі слів адвоката (Дмитра Дінзе – ред.), заливати ентерально великі стакани поживної суміші.

Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер вживає, як каже адвокат зі слів Олега, 3-4 ложки поживної суміші в день”, – написала омбудсмен.

У Росії 20 липня попросили “не згущати фарби” навколо Сенцова.

Як відомо, Сенцов дорікнув владі України і особисто омбудсмену Людмилі Денісовій за те, що вони “закінчили активну кампанію підтримки українських політв’язнів”.

Як повідомлялось, 13 липня на Майдані Незалежності у Києві близько 400 людей взяли участь в акції на підтримку українського політв’язня Кремля Олега Сенцова та інших незаконно засуджених українців.

Також відомо, Олег Сенцов, яна 40 днень голодування відмовився писати президенту РФ Володимиру Путіна прохання про помилування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE