Politerno > Україна і світ > Сенцов не проситиме Путіна про помилування – адвокат

Сенцов не проситиме Путіна про помилування – адвокат

  • 22 Червня, 2018
  • 1453 Переглядів
  • 0

Український режисер Олег Сенцов, який голодує вже 40 днів, не буде писати президенту РФ Володимиру Путіна прохання про помилування.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Олег проти помилування. Він не буде нічого писати президенту”, – сказав Дінзе.

За словами адвоката, Сенцов переважно лежить, “оскільки йому важко рухатися”.

“Все без змін. Він каже, що переважно лежить, оскільки у нього почалися проблеми з нирками і серцем. У нього була криза на 26-й день голодування. Потім його вивозили до лікарні, де стабілізували стан. Зараз йому вкачують по 3 -4 літри різних поживних рідин через катетер, бо у нього усі вени вже поколоті попередніми процедурами”, – зазначив адвокат.

Сенцов у колонії “Білий ведмідь” 14 травня оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів.

Як повідомила учора уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова після розмови з адвокатом Сенцова, Олег знаходиться у медичній частині та має проблеми зі здоров’ям. У нього проблеми з нирками і серцем.

Раніше Європейський парламент ухвалив резолюцію з вимогою до російської влади негайно та беззастережно звільнити Олега Сенцова і всіх інших незаконно затриманих в Росії і в Криму громадян України.

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова з гуманітарних міркувань і заявив про готовність подати прохання про його помилування.

Як розповів адвокат політв’язня Дмитро Дінзе, Сенцов відмовляється припинити голодування у відповідь на пропозицію Європейського суду з прав людини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE