Politerno > Україна і світ > Десятки тисяч росіян вимагають відставки Путіна через підвищення пенсійного віку (Фото)

Десятки тисяч росіян вимагають відставки Путіна через підвищення пенсійного віку (Фото)

  • 28 Липня, 2018
  • 1328 Переглядів
  • 0

У Москві на мітингу проти підвищення пенсійного віку на проспекті Сахарова зібралося близько 50 тис. осіб. Видно прапори КПРФ, Лівого Фронту, РРП і інших організацій.

Про це повідомляється на сторінці російського опозиціонера Сергія Удальцова в Twitter.

“Головні вимоги мітингу – відправити уряд у відставку, зупинити процес прийняття закону про підвищення пенсійного віку і провести з даного питання загальноросійський референдум. Звучать і гасла про відставку президента Путіна”, – написав він.

За його словами, людей на проспекті Сахарова вже стільки, що поліція не пропускає, але вони прибувають через рамки.

Також Удальцов закликав провести у вересні, перед остаточним розглядом закону про підвищення пенсійного віку в Держдумі – Соціальний марш мільйонів “з участю всіх супротивників диявольською реформи”.

Опозиціонер звернувся до профспілок з пропозицією почати підготовку до проведення у вересні, паралельно з Соціальним маршем, попереджувального страйку з вимогою не підвищувати пенсійний вік.

Яке повідомляє DW з посиланням на агенцію AP, у Москві на демонстрацію, влаштовану Комуністичною партією РФ, вийшли близько 10 тисяч осіб.

Приблизно стільки ж людей протестували в Єкатеринбурзі.

Також акції протесту пройшли в низці великих міст Росії, включно із Санкт-Петербургом, Ростовом-на-Дону та Волгоградом.

Як повідомляє російська служба “Радіо Свобода“, лідер КПРФ Геннадій Зюганов у Москві заявив, що шкоду від пенсійної реформи можна порівняти з втратами від Другої Світової війни.

У більшості міст мітинги були організовані місцевими відділеннями КПРФ, але в них також брали участь прихильники опозиціонера Олексія Навального, представники рухів “Відкрита Росія”, “Лівий фронт” і партії “Яблуко”.

Мітингувальники вимагали відправити у відставку уряд і президента.

З таким закликом, зокрема, виступив на мітингу у Пскові депутат КПРФ Віктор Дуля. Він назвав пенсійну реформу “грабіжницькою”, а Володимира Путіна “головним ворогом держави”. Після цього до виступаючого попрямували поліцейські, але учасники мітингу відтіснили їх, скандуючи “Ганьба!”.

У Якутську мітинг проти пенсійної реформи намагалися зірвати провокатори, повідомляє “Сибирь.Реалии”. Невідомі прийшли і кричали “Росію вбиває Міжнародний валютний фонд”, “Не дамо Держдепу поставити нас на коліна!”, звинувачували виступаючих на сцені в “роботі під диктовку Заходу”.

На Далекому Сході, в Сибіру в акціях брали участь тисячі людей.

19 липня Державна дума Росії ухвалила в першому читанні урядовий законопроект про зміни до пенсійного законодавства, зокрема щодо підвищення пенсійного віку.

Згідно з документом, вік виходу на пенсію в Росії буде підвищено з 55 до 63 років для жінок (з 2028 року) та з 60 до 65 років для чоловіків (з 2034 року).

На думку російського уряду, ці заходи дозволять створити умови для підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян, а також для щорічної індексації пенсій вище рівня інфляції.

Проект реформи викликав негативну реакцію в російському суспільстві. Серед політичних сил, які підтримують протести, зазвичай лояльна владі Комуністична партія, а також ліберальне “Яблуко”.

Противники реформи вимагають проведення всеросійського референдуму з питання пенсійної реформи, перед тим як парламент РФ продовжуватиме розгляд законопроекту у вересні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE