Politerno > Україна і світ > У Києві розпочалась хресна хода з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі (Онлайн-трансляція)

У Києві розпочалась хресна хода з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі (Онлайн-трансляція)

  • 28 Липня, 2018
  • 1299 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 28 липня, з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України у Києві відбувається хресна хода “За єдину помісну церкву” за маршрутом Володимирський собор – бульвар Шевченка – вулиця Володимирська – Софійська площа –  Михайлівська площа – парк Володимирська гірка.

У ході беруть участь віряни з усіх регіонів країни, церковнї ієрархи Української православної церкви Київського патріархату, глава УПЦ (КП) Філарет, президент Петро Порошенко з дружиною та члени уряду. Серед них: перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр оборони Степан Полторак, віце-прем’єр Павло Розенко, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, міністр культури України Євген Нищук.

Перед ходою віряни збираються навколо Володимирського собору і на території храму. Станом на 10:30 там вже перебували кілька тисяч вірян з різних регіонів України, про що свідчать таблички з назвами населених пунктів у руках у деяких з них.

Порядок в центрі Києва забезпечують в посиленому режимі правоохоронці. Зокрема, з усіх боків на підходах до місця проведення заходу встановлено кордони правоохоронців, але без рамок металошукачів. Поліцейські оглядають особисті речі, зокрема сумки.

Співробітники Національної гвардії чергують на входах і виходах зі станцій метро в центрі столиці, також на місці чергують медики.

Обстановка на підходах і біля Володимирського собору спокійна.

Раніше біля пам’ятника князю Володимиру у Києві відбулися офіційні заходи з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України за участю президента України.

Нагадаємо, 24, 27-28 липня у Києві проходять урочисті молебні та хресні ходи з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України. Очікується, що наймасовішою буде хресна хода, організована Українською православною церквою Київського патріархату.

Крім молебнів у всіх районах столиці триватимуть святкові заходи.

Читайте також: Поліція нарахувала 20 тисяч вірян на ході УПЦ МП – церква заявляє про 250 тисяч (Фото)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE