Politerno > Тернопільщина > Громадськість вимагає заборонити діяльність цирків з тваринами на території Тернополя

Громадськість вимагає заборонити діяльність цирків з тваринами на території Тернополя

  • 6 Серпня, 2018
  • 2081 Переглядів
  • 0

Вже у цю середу, 8 серпня, відбудеться засідання сесії Тернопільської міської ради, на котрій маємо щире сподівання депутати проголосують ЗА ініційовану Всеукраїнським зоозахисним рухом UAnimals та підтриману громадою заборону діяльності цирків з тваринами на території нашого міста згідно зареєстрованого на сайті ТМР проекту рішення, що стане ще одним цвяхом у могилі цієї огидної індустрії насильства і жорстокості!

Так чому ж цирки необхідно заборонити?

Все життя нам подавали циркове шоу під соусом “тваринкам добре у цирку”, “приводьте дітей – у нас весело, у нас дітки вчаться любові до тварин”. Але це підла і лицемірна брехня! Те, що відбувається за лаштунками циркової арени – не вкладається у голові психічно здорової людини. Непотрібно глибокого дослідження питання, щоб розуміти, що за усіма складними і дивовижними трюкати за участі тварин стоїть біль, страх, вкрадене і зламане життя…

Отже, до Вашої уваги, типовий цирк за лаштунками на відео, за яке вдячні National Geographic. Інші аргументи за заборону цирку з тваринами нижче.

Жорстокий вилов. 

Задовго до попадання на циркову арену, на замовлення цирків, мисливці ловлять ще зовсім маленьких дитинчат звірів у дикій природі і жорстоко вбивають їхніх батьків, що стають на захист своїх дітей. Згодом, на спеціальних фермах, відловлених тварин будуть піддавати тортурам аби подавити їхню волю і навчити підкорятись…
Так, диких слоненят піддають щоденним побиттям і тримають прикованими протягом декількох місяців, поки ті не перетворяться на подавлених, слухняних і безвольних істот.
Згодом частина тварин загине при перевезенні через неналежні умови транспортування, а ті, що доїдуть до місця призначення – стануть невільними рабами циркової індустрії і людського егоїзму;

Жахливі умови утримання.

Уявіть, що ви на все життя застрягли в тісному ліфті та не маєте шансу на порятунок. Саме це відчувають циркові тварини, проводячи до 80% життя у тісних клітках, де часто не можуть навіть розвернутися. В таких умовах у тварин формується так звана стереотипна поведінка, коли звірі по суті сходять з розуму: починають битися головою об стіну, шкрябати підлогу та своє тіло.

Жорстокість дресури.

Примусити тварин виконувати трюки багатьом дресирувальникам допомагає цілий арсенал жорстоких засобів: від батога до гака, від електрошокера до цвяхів. Левів побоями змушують сидіти на тумбі, а тигренят – стрибати крізь палаюче кільце.
Медвежат вчать стояти на задніх лапках завдяки ланцюгу на шиї, прив’язаного високо над головою. Таким чином медвежата змушені знаходитись у вертикальному положенні незважаючи ні на що, адже в протилежному випадку вони просто підвішаються і задушаться (як показано на відео).
Чим складнішим повинен бути трюк, тим сильніше насильство. Навчити ведмежат “танювати” допомагає розжарений металевий лист та повторювана мелодія: від страху і болю, тварина починає стрибати, а згодом на арені виконувати свій “танець страждань”

Незаконність. 

Законом України від 22 червня 2017 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин» доповнено ст. 299 Кримінального Кодексу України “Жорстоке поводження з тваринами”. Окрім збільшення покарання за жорстоке поводження з тваринами (до 8 років позбавлення волі), новий законопроект також забороняє створення та діяльність пересувних звіринців (зокрема і шапіто з тваринами).

Небезпека для людей. 

Циркові тварини регулярно нападають та навіть вбивають своїх дресирувальників, а іноді несуть серйозну загрозу і звичайним людям. Нещодавно у Білій Церкві у пересувному цирку ведмідь напав на одного з глядачів. А у Прилуках, левиця втекла від мучителів у житловий квартал.
Окрім того, західні психологи стверджують, що цирки з тваринами шкодять психіці дітей, виховує у них жорстокість та підкріплює негуманне ставлення до живої природи.

Цирк може бути без тварин!

Багато розвинених країн світу вже відмовились від експлуатації тварин задля розваги. Серед європейських країн Велика Британія, Німеччина, Фінляндія, Данія, Нідерланди, Бельгія, Угорщина, Латвія, Польща, Греція, та багато інших. Сьогодні цирків без жорстокості досить багато, найвідоміший із них Cirque du Soleil, що користується успіхом в усьому світі.
Також, на сьогоднішній день шапіто НЕ можуть приїжджати з тваринами у Київ, Дніпро, Луцьк, Івано-Франківськ, Черкаси, Ужгород, Рівне, Кам’янське, Ірпінь, Ковель, Канів, Богородчани, Бориспіль, Боярку.

Читайте також: Громадські організації Тернополя надаватимуть соціальні послуги за бюджетні кошти

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE