Politerno > Україна і світ > Українські правоохоронці мали б провести власне розслідування по справі Манафорта – Євтушок

Українські правоохоронці мали б провести власне розслідування по справі Манафорта – Євтушок

  • 9 Серпня, 2018
  • 1256 Переглядів
  • 0

Українські правоохоронці мали б провести власне розслідування на основі матеріалів справи Манафорта та притягнути до відповідальності замовників дискредитації Тимошенко, які платили за це гроші з кишень українців.

Про це повідомив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок у прямому ефірі телеканалу «NewsOne».

Він нагадав про розслідування газети «The Guardian», у якому йдеться про потужну кампанію з дискредитації Юлії Тимошенко як політика, яку проводив на замовлення Януковича американський політтехнолог Пол Манафорт.

«В Україні протягом тривалого часу працювала потужна кампанія з розповсюдження фейків про Тимошенко. Цю кампанію підтримувала тодішня влада в особі Януковича та його Партії регіонів», – сказав він.

Читайте також: Серед тих, хто має намір голосувати, 17,7% виборців проголосували б за президента Тимошенко

Сергій Євтушок наголосив, що за це Манафорт отримав від тодішньої влади через офшори великі кошти.

«Для США – це історія з несплатою податків, для України – історія про величезну корупцію в країні. Гроші, які через офшори переводили Манафорту, були вкрадені в українського народу», – зауважив парламентарій.

Народний депутат від «Батьківщини» переконаний, ця справа стане тестом для правоохоронних органів: «На основі американських доказів у справі Манафорта вони мають провести розслідування і притягнути до відповідальності тих, хто грабував країну. Суспільний запит на те, щоб колишню владу, яка виводила кошти в офшори, а потім платила Манафорту, притягнути до відповідальності – існує. Але прокуратура по цим справам нічого не робить, які по справам Майдану», – обурився політик.

Сергій Євтушок також додав, що екс-партнер Манафорта Рік Гейтс днями засвідчив: Манафорт допомагав і Порошенку, який власне був одним із засновників Партії регіонів.

Читайте також: “Батьківщина” лідирує у рейтингу партій із 19,5% 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE