Politerno > Україна і світ > США ввели санкції проти російських компаній, які надавали підтримку ФСБ

США ввели санкції проти російських компаній, які надавали підтримку ФСБ

  • 21 Серпня, 2018
  • 1355 Переглядів
  • 0

США у вівторок ввели санкції проти двох росіян, однієї російської та однієї словацької фірми в рамках американської програми, спрямованої проти зловмисної кібердіяльністі.

Про це передає Reuters.

У повідомленні на своєму сайті Мінфін США заявив, що накладає санкції на базовану у Санкт-Петербурзі фірму “Вела-Марин” та розташовану у Словаччині Lacno S.R.O, а також на двох осіб, пов’язаних з компанією Divetechnoservices, на яку обмеження були введені раніше.

Їх внесли до переліку, передбаченого наказом 13694 “Блокування власності окремих осіб, причетних до істотної зловмисної кіберактивності”. Як зазначається, особи і компанії, проти яких запроваджуються санкції, надавали підтримку російській ФСБ.

У червні США ввели санкції проти компаній Digital Security, ERPScan, Embedi, Kvant Scientific Research Institute (Kvant) Divetechnoservices, а також проти їх керівників Александра Трібуна, Олєга Чірікова, Владіміра Каганского.

Як повідомлялось, на початку квітня США ввели нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов’язаних з Кремлем.

Найбагатші російські бізнесмени зі списку журналу Forbes втратили понад 12 мільярдів доларів через санкції з боку США, а котирування акцій найбільших російських компаній і курс рубля обвалилися.

У липні цього року Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції проти Росії залишаться без змін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE