Politerno > Тернопільщина > Міська рада виділила працівникам поліції сім ділянок неподалік Тернопільського ставу – журналістка

Міська рада виділила працівникам поліції сім ділянок неподалік Тернопільського ставу – журналістка

  • 22 Серпня, 2018
  • 3695 Переглядів
  • 0

На останньому засіданні сесії Тернопільської міської ради 27 депутатів проголосували «за» надання дозволу «на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок за адресою вул. Новий Світ (гр.Вишовський С.М. та інші)». Йдеться про сім ділянок, площе 0,10 га кожна, в елітному, скажімо так, «золотому» районі міста – неподалік озера.

Про це повідомляє у своїй статті «Золота» земля у «бідних» погонах: сім підлеглих Богомола обзаведуться житлом з видом на Тернопільський став для видання “Терміново” журналістка Тетяна Колеснік.

Як повідомив журналістці у телефонній розмові член земельної комісії ТМР Тарас Серетний, на земельній комісії це питання було зняте.

“Ми його не розглядали взагалі, бо не до кінця розуміли, що це за питання. Сподівалися, що також його не розгляне комісія з питань містобудування та архітектури, відповідно це рішення не зможе піти на сесію. Проте на містобудівній (комісії,-авт.) його все ж розглянули і включили у порядок денний”, – розповів народний обранець.

Автор статті зазначає, якщо комісія не розглянула проект рішення, це блокує його появу в порядку денному сесії. Однак  його розглянула інша комісія (не важливо з якими висновками), відповідно в сесійну залу він потрапив законно. Тож питання в іншому – хто ці щасливчики?

Джерела в Тернопільській міськраді повідомили, що сім ділянок, за які проголосували депутати, отримали не пересічні тернополяни. Усі вони – діючі працівники поліції. Журналістка отримала документи, опираючись на які ми можемо стверджувати, що це правда.

В телефонній розмові начальник обласної поліції Олександр Богомол повідомив, що йому про таке рішення нічого невідомо. Та попросив, щоб йому надали копію рішення з прізвищами, що вони і зробили.

Через якийсь час пан Олександр відповів, що не знає, чи вони як учасники АТО отримали квартири, чи як прості громадяни. Проте підтвердив, що дійсно, всі ці люди – це діючі працівники поліції. Із семи, шість – це дільничні інспектори.

“Буду розбиратися. Треба, мабуть, Сергія Віталійовича запитати, що це за такі щедрості”,- сказав Богомол.

За словами Богомола, йдеться про досвідчених працівників поліції, що не один рік працюють в правоохоронній системі. Та десять сотих, за його словами, це все ж велика площа.

“Я офіційно можу сказати, що ми не контролюємо, хто з наших працівників звертається до органів місцевого самоврядування для отримання земельних ділянок у будь-яких цілях. Ми можемо контролювати чи вони задекларували отриману землю. Більше нічого сказати не можу. Свої особисті думки залишу при собі”, – запевнив Олександр Богомол.

Якщо міськрада рада Тернополя вирішила таким чином покращити матеріальне становища «обраних» працівників поліції, то, судячи  з декларацій, їм й так непогано живеться.

Зокрема заступник начальника відділу превенції Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області Вишовський Сергій Михайлович володіє двома земельними ділянками (по 800 та 1000 кв.м.). Також він та його родина мають 4 квартири: три – в Тернополі, одну – у Івано-Франківську.

Ще один претендент на землю начальник сектору – Кульчицький Андрій Ярославович живе скромніше, хоча й теж має дві ділянки та квартиру у Тернополі. Має свою квартиру і старший слідчий Шеремета Мирон Михайлович.

Згідно декларації, без даху над головою (мабуть, живе в управлінні поліції) начальник сектору охорони публічного порядку Тернопільського ВП  Кравчук Володимир Юрійович. Він володіє лише ділянкою, площею 0,08 кв. м. в с. Мишковичі, Тернопільського району.   В тому ж таки селі Мишковичі має будинок Грицак Роман Юрійович –  старший дільничний офіцер поліції.

Ділянкою у  с. Товстолуги (Тернопільський район) та квартирою у Тернополі володіє родина начальника відділу превенції патрульної поліції Паньківа Івана Мироновича.  Також землю у Романовому Селі (Збаразький р.н.) та квартиру у Тернополі має старший інспектор з особливих доручень Дідух Василь Михайлович.

За інформацією джерел Тетяни Колеснік, це питання на сесії з’явилося за персонального втручання міського голови. Також в цій історії нібито фігурує інтерес екс-заступника мера Володимира Камінського. За даними співрозмовників, після  того, як сесія затвердить проекти землеустрою, ділянки об’єднають в одну та зведуть багатоповерхівки.

Якщо це правда, підсумовує автор, то виникає логічне питання, на кого працює місцева поліція: на громаду чи чиїсь бізнес-інтереси? Якщо друге, то не дивно, що більшість кримінальних проваджень стосовно мерії «розлітаються» ще на етапі досудового розслідування. Так чи інакше, але керівництво поліції мало б публічно пояснити, за що тернопільська міськрада «посилає» такі жести любові та симпатії її працівникам…

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE