Politerno > Україна і світ > Молдовський опозиційний політик звинуватив Порошенка у підігруванні Плахотнюку

Молдовський опозиційний політик звинуватив Порошенка у підігруванні Плахотнюку

  • 23 Серпня, 2018
  • 1730 Переглядів
  • 0

Лідер молдовської опозиційної партії “Платформа Гідність і правда” (DA) Андрій Нестасе написав відкритого листа президенту України Петру Порошенку у зв’язку із затриманням активіста DA Руслана Вербицького на українському кордоні при виїзді з Молдови.

У листі, опублікованому на його сторінці у Facebook, Нестасе пише, що “підконтрольні агонізуючому режиму молдовські спецслужби вирішили використати для своїх цілей допомогу окремих структур з України”.

Напередодні на українському прикордонному КПП Паланка-Маяки-Удобне при виїзді з Молдови було затримано активіста DA Руслана Вербицького, повідомляє видання NewsMaker. Під кузовом його автомобіля українські прикордонники виявили 60 патронів калібру 7,62 до автомата Калашникова.

Вербицький стверджує, що патрони йому підкинули, а його затримання може бути пов’язане з його політичною діяльністю. У неділю в Кишиневі відбудеться великий мітинг опозиції, одним із організаторів якого є Вербицький.

Андрій Нестасе у своєму листі пише, що ця історія має негативний вплив не тільки на репутацію українських правоохоронних органів, а й на самого президента України.

“Пане Президенте, ця акція не просто кидає тінь на Вашу репутацію, в умовах коли багато експертів і журналісти весь час підкреслюють, що Ви за першим дзвінком виконуєте прохання Плахотнюка. Ця безглузда витівка робить смішною всю Україну. Ніхто не зможе раціонально пояснити необхідність ввезення до воюючої країну з величезною кількістю зброї 60 патронів з Молдови”, – пише Нестасе.

Політик висловив сподівання, що цей інцидент на митниці стався без свідомої участі українських правоохоронних органів і українські спецслужби швидко розберуться в суті “провокації наших молдовських колег”.

Довідка: Влад (Володимир) Плахотнюк – найбільший молдовський олігарх, політик, перший віце-спікер парламенту Молдови з 30 грудня 2010 до 15 лютого 2013. Двічі був депутатом молдовського парламенту: з грудня 2010 по жовтень 2013 і з грудня 2014 року по 30 липня 2015.

У своєму пості Нестасе пише, що затримання Вербицького є одним із способів “розправи” правлячого режиму напередодні опозиційного мітингу.

Як повідомлялось, президент України Петро Порошенко може стати об’єктом розслідування у США щодо розкрадання коштів, виділених американським урядом і МВФ для підтримки країн “з демократією, що зароджується”.

Про це, з посиланням на власне джерело, повідомив в Facebook адвокат Андрій Смирнов.

Організаторами проходять з боку України – Петро Олексійович Порошенко, з боку Республіки Молдова – Володимир Георгійович Плахотнюк.

Читайте також: Порошенко причетний до кримінальних злочинів у Молдові – Дубінський (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE