Politerno > Україна і світ > Національна асамблея самоврядності – це інструмент контролю громадськості над владою, – Тимошенко

Національна асамблея самоврядності – це інструмент контролю громадськості над владою, – Тимошенко

  • 25 Серпня, 2018
  • 1456 Переглядів
  • 0

Громадськість має контролювати владу та формувати державну політику. Для цього, за новою Конституцією, буде створена Національна асамблея самоврядності.

Про це Юлія Тимошенко сьогодні заявила під час презентації концепту Нової народної Конституції в Києві.

«Фактично асамблея стане колективним президентом, якого неможливо буде поставити на службу олігархам, купити, примусити підтримати антиукраїнські рішення. Вона буде навіть впливовіша за президента, і набагато сильніша за будь-яку верхню палату парламенту», – зазначила лідер «Батьківщини».

До Національної асамблеї самоврядності  входитимуть представники всеукраїнських профільних асоціацій та моральні авторитети нації. Їй пропонують надати право законодавчої ініціативи, призначення та звільнення членів головних контролюючих органів – ЦВК, КСУ, ГПУ, ДБР, антимонопольного комітету тощо. Асамблея матиме змогу накладати вето на закони та урядові постанови і кадрові призначення виконавчої влади, оголошувати дострокові вибори і загальнонаціональні референдуми.

«Національна асамблея – це інструмент зміни влади через дострокові вибори, а не криваві революції», – наголосила Тимошенко і додала, що асамблея може стати ключовим органом у боротьбі з корупцією.

Водночас асамблея має бути підконтрольна громадянам, і якщо її склад не виправдає очікування суспільства, вона може бути розпущена за рішенням  всеукраїнського референдуму та сформована заново.

Як повідомлялось, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко презентувала інтернет-платформу для всенародного обговорення Конституції.

Перед презентацієї концепту навої народної Конституції Юлія Тимошенко зустрілася з радником з питань національної безпеки президента США Дональда Трампа Джоном Болтоном, який перебуває в Україні з коротким візитом.

Лідер «Батьківщини» ознайомила радника президента США зі своїм підходом до вирішення проблеми, зокрема, з частиною проекту нової Конституції, яка стосується створення підзвітного незалежного судочинства та контролюючих органів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE