Politerno > Україна і світ > Нардеп від БПП оскаржує призначення Романа Труби директором ДБР

Нардеп від БПП оскаржує призначення Романа Труби директором ДБР

  • 28 Серпня, 2018
  • 1559 Переглядів
  • 0

Народний депутат Юрій Македон оскаржує призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань – і незабаром позов розгляне суд.

Про це Труба повідомив на брифінгу.

“6 вересня один із судів Києва розпочне розгляд справи щодо визнання дій зовнішньої комісії про призначення на посаду директора Державного бюро розслідувань Труби Романа Михайловича незаконними”, – сказав він.

“Позов був поданий завчасно, ще раніше. Питання: чому стільки часу він був без рух? Чому було пропущено позивачем, а судом поновлено строк подачі цієї позовної заяви? І які ж права позивача порушено? Питань багато”, – заявив директор ДБР.

“Для мене зрозуміло, чому саме цю позовну заяву і цю справу тримали на цей час  Хочу відповісти: Мені є що втрачати, але це – не посада директора Державного бюро розслідувань. Ми можемо втратити саме Державне бюро розслідувань, якщо ми не створимо умов для прозорого його запуску”, – додав Труба.

Відповідаючи на запитання, він уточнив: “Позовну заяву подав народний депутат з прізвищем Македон (Юрій Македон, БПП)”.

“Це особа, яка також брала участь у конкурсних процедурах, пройшла всі етапи конкурсу – лише не була визнана переможцем. Скажіть мені, чи порушено його право? Лише одне: чому він не був обраний переможцем – інші права його не порушені”, – заявив Труба.

Як повідомлялось, сьогодні під час брифінгу Роман Труба заявив, що Конкурсна комісія, яка обирала 27 кандидатів на керівні посади в Державному бюро розслідувань, знищила результати проходження  переможцями конкурсу поліграфу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE