Politerno > Україна і світ > “Укртрансгаз” “викинув” Ахметова і Коломойського з газових тендерів на 2,3 мільярди

“Укртрансгаз” “викинув” Ахметова і Коломойського з газових тендерів на 2,3 мільярди

  • 28 Серпня, 2018
  • 1543 Переглядів
  • 0

Філія “Оператор газотранспортної системи України” компанії “Укртрансгаз” відхилила пропозиції компаній “ДТЕК трейдінг” і “Укрнафтобуріння” з двох тендерів на постачання природного газу для виробничо-технологічних потреб на загальну суму 2,3 мільярда гривень.

Про це повідомляє видання “Наші гроші”.

Компанії оскаржили їхнє відхилення в АМКУ, розгляд скарги ДТЕКу вже почався 27 серпня і продовжиться 29 серпня разом зі скаргою “Укрнафтобуріння”, повідомила на своїй сторінці у Facebook держуповноважена Агія Загребельська.

ДТЕКу і “Укрнафтобурінню” висунуті однакові претензії.

“Укртрансгаз” вважає, що компанії подали банківські гарантії відповідно ПУМБ та банку “Південний”, які не відповідають вимогам тендерної документації.

Держкомпанія вимагала, аби гарантії були надані банками з довгостроковими кредитними рейтингами за національною шкалою не нижче “uaAA”. Вказані банки мають рейтинг “uaAA-“.

На думку скаржників, додаткове позначення “мінус” є проміжною категорією відносно основних категорій і не змінює основну категорію рейтингу. Крім того, скаржники вказали, що на сайті “Уктрансгазу” оприлюднено орієнтовний перелік надійних вітчизняних банків , в якому ПУМБ і “Південний” віднесені до числа високонадійних комерційних банків.

Зазначається, що вказані банки пов’язані з власниками учасників тендеру. ПУМБ і “ДТЕК трейдінг” належить Рінату Ахметову.

Основними власниками “Укрнафтобуріння” є Ігор Коломойському, Віталій Хомутиннік та Павло Фукс. У свою чергу “Укртатнафта” Ігоря Коломойського після втрати олігархом “Приватбанку” перевела свої рахунки у банк “Південний”.

Фірми Ахметова і Коломойського вже намагались торік виграти торги “Укртрансгазу” на поставку, однак тоді вони програли цінові торги.

У кінці липня мерія Києва закупила у ПрАТ “ВК “Укрнафтобуріння” близько 18 млн кубів газу для забезпечення роботи ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 на період вирішення суперечки з НАК “Нафтогаз України”.

Як повідомлялось, НАК “Нафтогаз України” веде переговори з групою “Приват” щодо розділення активів компанії “Укрнафта”. Компанія розглядає можливість поділу активів “Укрнафти” на два блоки – газовий і нафтовий з подальшим їх викупом діючими акціонерами.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE