Politerno > Україна і світ > У ЦВК назвали дату наступних президентських виборів

У ЦВК назвали дату наступних президентських виборів

  • 31 Серпня, 2018
  • 1788 Переглядів
  • 0

Президентські вибори відбудуться в кінці березня 2019 року.

Як повідомив Укринформ, про це заявив один з керівників Центрвиборчкому Андрій Магера. Він навіть назвав точну дату – 31 березня. Але це перший тур, оскільки зараз вже точно можна говорити про те, що буде і другий – через три тижні.

Чи можна говорити, що в питанні дати виборів поставлено крапку? Скоріше за все так.

Правда, нинішній ЦВК давно пересидів всі свої терміни і тому нелегітимний. І восени, можливо, все-таки з’явиться його новий склад. При цьому існує велика ймовірність, що умовна антипрезидентська коаліція все-таки доб’ється того, що абсолютної більшості у Порошенка в новому складі не було.

А значить, навіть якщо у президента виникне бажання перенести вибори, ЦВК йому може завадити. Втім, швидше за все, це питання більше не повстане. Перенесення виборів – занадто груба (а найголовніше – дуже помітна) фальсифікація, щоб Порошенко зважився на неї.

Тому до виборчих дільниць українці підуть в березні – в самий розпал опалювального сезону, який повинен пройти по новим тарифам і з урізаними субсидіями.

Раніше стало відомо, що в Адміністрації президента розглядають можливість перенесення виборів глави держави з весни на літо 2019-го.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE