Politerno > Україна і світ > Росія може готувати захоплення церков в Україні – СБУ

Росія може готувати захоплення церков в Україні – СБУ

  • 3 Жовтня, 2018
  • 1300 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України очікує, що Росія може готувати провокації з захопленням культових споруд в Україні та акції протесту, щоб схилити керівництво України до мирних угод на вигідних агресору умовах.

Про це на брифінгу 3 жовтня розповів заступник глави СБУ Віктор Кононенко.

“Ми очікуємо інспірування захоплень культових споруд одній з конфесій нібито представниками праворадикальних націоналістичних організацій, що дозволить у подальшому інспірувати силові протистояння та масові акції протесту за участю вірян”, – сказав він.

СБУ також очікує інспірованих Росією “пікетів, протестів, направлення петицій і звернень до органів державної влади з вимогою відновити мир за будь-яку ціну”.

“У подальшому вказаний рух має набути організованої форми, перерости в одночасні акції протесту в різних містах України з подальшим направленням делегацій до столиці і блокуванням органів державної влади”, – сказав Кононенко.

Він підкреслив, що таким чином РФ намагатиметься створити “так званий керований хаос”.

“Мета – схилити керівництва держави до підписання мирних угод на вигідних агресору умовах”, – сказав Кононенко.

Він запевнив, що СБУ протистоятиме цьому.

“Ми бачимо ці наміри і плани, бачимо, як їх планують реалізувати, і активно працюємо над недопущенням їх реалізації”, – підсумував Кононенко.

Як повідомлялось, Священний Синод Української православної церкви Московського патріархату вимагає, щоб екзархи, призначені Константинопольським Патріархом, покинули “канонічну територію” УПЦ МП.

Як написав у відповідь на своїй сторінці у «Фейсбук» речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря, в Україні немає «канонічної території Московського патріархату».

Читайте також: Небезпеки томосу або три сценарії розвитку ситуації довкола створення єдиної помісної церкви

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE