Politerno > Україна і світ > Розслідувачі Bellingcat встановили особу другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля

Розслідувачі Bellingcat встановили особу другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля

  • 5 Жовтня, 2018
  • 1279 Переглядів
  • 0

Проект розслідувань Bellingcat встановив особу одного з підозрюваних у замаху на колишнього працівника російських спецслужб Сергія Скрипаля і його доньку Юлію в британському Солсбері.

Про це повідомив провідний дослідник Bellingсat з питань Східної Європи та Євразії Арік Толер.

“Ми (Bellingcat) з’ясували реальну особу Олександра Петрова, другого чоловіка, що отруїв Скрипаля, який працював разом з Анатолієм Чепігою (Руслан Боширов)”, – написав він у Twitter.

Толер також повідомив, що Bellingcat оголосять справжнє ім’я “Петрова” у вівторок, 9 жовтня.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Александр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга.

1 жовтня колишній журналіст “Центру управління розслідуваннями” Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію.

Також стало выдомо, що полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга, якого Великаб Британія підозрює в отруєнні сім’ї Скрипалів, отримав звання “Героя Росії” за участь у захопленні Криму.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що один із нападників на подвійного шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері причетний до вивезення екс-президента Віктора Януковича з України.

В свою чергу, у відомстві уточнили “Українській правді”, що, ймовірно, йдеться про офіцера ГРУ Анатолія Чепігу, проте не розповіли, хто саме його впізнав.

Згодом турецьке інформагентство Haber Turk повідомило, що Анатолій Чепіга був одним із ліквідаторів, група яких у 2015 році вбила чеченського польового командира з “непримиримих” Абдулвахіда Едельгерієва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE