Politerno > Тернопільщина > Тернопільська міськрада звернулась до уряду щодо перегляду порядку призначення субсидій

Тернопільська міськрада звернулась до уряду щодо перегляду порядку призначення субсидій

  • 7 Жовтня, 2018
  • 1607 Переглядів
  • 0

Фото: “20 хвилин”

Під час останньої сесії Тернопільської міської ради депутатами було прийнято звернення до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови, яка регламентує порядок призначення житлових субсидій, введених в дію 1 травня 2018 року.

“У зв’язку із критичною ситуацією, яка склалася у Тернополі через встановлені обмеження для громадян при призначенні комунальних субсидій, нами підготовлене відповідне письмове Звернення, яке буде надіслане Кабінету Міністрів України для перегляду Положення та розширення повноважень Комісій, утворених виконавчими комітетами міських рад щодо призначення субсидій. Оскільки доходи громадян не збільшилися, а тарифи на оплату житлово-комунальних послуг зростають, вважаємо не обґрунтованими такі різкі зміни до порядку призначення житлових субсидій”, – наголосив міський голдова Сергій Надал.

Міська рада висловила стурбованість щодо встановлених обмежень для громадян при призначенні субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Депутати зазначають, що з прийняттям постанови КМУ від 27.04.2018 № 329 у Тернополі значно зменшилася кількість одержувачів житлових субсидій, а саме з 48159 домогосподарств станом на 01.05.2018 до 8066 – станом на 01.10.2018.

Значна частина сімей опинилася в важкому матеріальному становищі та буде не спроможна в опалювальний період 2018-2019 років оплачувати житлово-комунальні послуги. Підприємства, надавачі послуг, в результаті заборгованості не доотримають надходження коштів, що суттєво вплине на їх господарську діяльність.

Враховуючи соціальну значимість даного питання, міськрада просить переглянути положення про порядок призначення житлових субсидій, введене в дію з 01.05.2018 та розширити повноваження Комісій, утворених виконавчими комітетами міських рад щодо призначення субсидій:

– Коли у складі домогосподарства або у складі сім`ї члена домогосподарства є повнолітні особи у яких відсутні доходи або доходи менші ніж розмір мінімальної заробітної плати або вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов`язкове соціальне страхування і які перебувають в складних життєвих обставинах – призначати субсидію без додаткових вимог, а саме наявності довідки лікарсько-консультативної комісії та сплати єдиного соціального внеску в розмірі не меншому ніж мінімальний.

– Коли у складі домогосподарства є особи, які були за кордоном більше 60 днів, а сім`я перебуває в складних життєвих обставинах.

Загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку за умови, що в квартирі чи будинку зареєстровані лише непрацездатні особи або сім`я перебуває в складних життєвих обставинах.

– При призначенні субсидій не враховувати членів сімей, які зареєстровані, але фактично не проживають.

Як повідомлялось, Тернопільська міська рада надала згоду на приєднання до Тернопільської міської територіальної громади п’яти навколишніх сіл.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE