Politerno > Україна і світ > Нардепи запропонували перенести святкування Дня незалежності

Нардепи запропонували перенести святкування Дня незалежності

  • 12 Жовтня, 2018
  • 2338 Переглядів
  • 0

У Верховну Раду внесли законопроект, яким пропонується перенести святкування Дня незалежності на 22 січня. Про це йдеться в законопроекті №9192.

Як відзначають автори законопроекту, 22 січня 1918 року було проголошено УНР, відповідно було б історично справедливо вважати цю дату Днем незалежності України, а 24 серпня – відзначати відновлення української державності.

“Пропонується відраховувати період незалежності Української держави з 22 січня 1918 року, з дня проголошення IV Універсалу Центральної Ради Української Народної Республіки, яким була відновлена національна державність української нації, і визнати дату 22 січня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне свято. 24 серпня 1991 слід вважати Днем відновлення української державності і щорічно відзначати його як державне свято”, — сказано в пояснювальній записці до проекту.

Ініціаторами законопроекту виступили депутати Андрій Іллєнко, Михайло Головко, Олег Осуховський, Олександр Марченко та Юрій Левченко.

Як повідомлялось, Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила законопроект щодо вітання “Слава Україні!” в армії.

11 червня президент Петро Порошенко підписав закон, який запроваджує військове привітання “Слава Україні! – Героям слава!”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE