Politerno > Україна і світ > Жителі Армянська знову скаржаться на викиди – Аксьонов каже, що їм погано через “хронічні захворювання”

Жителі Армянська знову скаржаться на викиди – Аксьонов каже, що їм погано через “хронічні захворювання”

  • 13 Жовтня, 2018
  • 1188 Переглядів
  • 0

Жителі Армянська на анексованому Росією українському півострові Крим знову скаржаться на забруднення повітря в районі заводу “Кримський титан”.

Про це пишуть російське видання “Новая газета” і телеканал “Дождь“.

“Останній викид був 10 жовтня”, – розповіла мешканка Армянська Катерина Пивовар,яка звернулася до редакції газети.

“У моїх дітей почалися ті ж симптоми, які були перед евакуацією з міста: боліли очі, шкіра покрилася плямами, з’явився моторошний кашель. У мене теж очі опухли. У знайомих – те ж саме. Коли виходиш на вулицю – 10-15 хвилин, і все починається”, – додала вона.

За її словами, в лікарні їй порадили їхати з міста. Причому лікарня знову переповнена.

На погіршення самопочуття у четвер почали скаржитися і жителі сусідніх з Армянськом сіл, а також розташованого в 20 кілометрах від міста Красноперекопська.

За словами жителів, їдкий запах викликає у них подразнення в горлі і в очах, а також алергію.

При цьому, як повідомляє газета, після публікації повідомлення про ситуацію в Армянську з посиланням на Катерину Пивовар до жінки прийшли співробітники поліції.

Пізніше, російський державний телеканал, що віщає в окупованому Криму, “Крим 24” видав сюжет, в якому Пивовар називали “ударним форвардом фейкових новин” і “пособником України”.

Зі звинуваченнями виступив глава окупаційної адміністрації Армянська Василь Теліженко.

“У соціальних мережах є невелика категорія людей, які намагаються дестабілізувати ситуацію, пов’язану з екологічною обстановкою в місті. У нас на сьогоднішній день триває моніторинг екологів. З 18 вересня (день скасування режиму НС) ситуація в місті стабільна”, – заявив він.

У свою чергу, призначений Кремлем “глава Криму” Сергій Аксьонов стверджує, що влада півострова не зафіксувала звернень громадян до лікарень, пов’язаних із токсичними отруєннями через хімічні викиди на заводі “Кримський титан”.

“Головне на сьогоднішній день, що люди з токсичними отруєннями, пов’язаними безпосередньо з ситуацією, не звертаються”, – цитує Аксьонова “Крим. Реалії“.

“Так, є першіння, кажуть, подразнення слизової носоглотки, слизової очей. Ви чули коментарі медичних працівників, що люди пов’язують це з наслідками викиду. Але після проходження тотального обстеження в більшості випадків це говорить про те, що хронічні захворювання дають певні ситуації, загострення на певний період”, – зазначив він.

Також Аксьонов заявив, що завод “Кримський титан” може відновити свою роботу вже наприкінці наступного тижня.

Нагадаємо, наприкінці серпня у кримському Армянську стався викид невідомої речовини, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Як повідомлялось, українське слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму.

Зокрема серед версій: забруднення повітря через невірну експлуатацією заводів на півночі півострова; викид в атмосферу хімікатів в результаті військових навчань Російською Федерацією; а також навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим.

11 жовтня українські прикордонники повідомили про хмару диму або випаровування невідомого походження над заводом “Кримський титан” в окупованому Армянську, проте їхні прилади отруйних речовин в повітрі не фіксували.

12 жовтня Рада нацбезпеки і оборони доручила Кабінету міністрів розібратись із забрудненням навколишнього середовища на півночі анексованого Росією Криму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE