Politerno > Україна і світ > Порошенко закликав жителів ОРДЛО ігнорувати фейкові вибори та чекає реакції від G7, ЄС та США

Порошенко закликав жителів ОРДЛО ігнорувати фейкові вибори та чекає реакції від G7, ЄС та США

  • 10 Листопада, 2018
  • 1187 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко закликав громадян України, які перебувають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, не брати участі у незаконних виборах ватажків “Л/ДНР”, призначених Росією на 11 листопада.

Про це глава української держави заявив 10 листопада у Парижі під час спілкування з журналістами.

“Це (“вибори” – ред.) Російська Федерація у традиційній для себе манері робить лише для того, щоб спершу усунути своїх попередніх маріонеток, які були безпосередньо задіяні у вбивствах, тортурах, порушенні законодавства… Тепер Росія робить цей крок лише для того, щоб “обрати” вже призначених наступних маріонеток”, – заявив Порошенко.

Він додав, що Україна “буде жорстко протидіяти цьому”.

“Україна буде вживати усіх заходів, щоб повернути окуповані Донбас і Крим.  І весь світ зараз з нами”, –   додав президент.

Також Петро Порошенко заявив, що Росія взяла на себе повну відповідальність, підтвердила свою участь в окупації території Донбасу та взяла безпосередню участь в організації фейкових виборів ватажків ОРДЛО.

За словами Порошенка, у зв’язку з цим Україна “найближчими годинами чекає на засідання країн Великої сімки та реакції партнерів по ЄС, партнерів зі Сполучених Штатів Америки, Канади і всього світу”.

“Внаслідок проведених консультацій ми абсолютно упевнені, що ці вибори не будуть визнані ніким. Вони не підпадають під стандарти українського законодавства, проводяться під дулами російських автоматів на окупованій території. Вони є категорично неприйнятними. Безпекові умови не створені”, – заявив президент.

“Вже з завтрашнього дня (11 листопада – ред.) будуть ініційовані декілька заходів. Перш за все, це ми проводимо вже в понеділок у Відні засідання Постійної Ради ОБСЄ, де буде це питання внесено позачергово в порядок денний. Ми розпочали консультації в Раді Безпеки ООН в Нью-Йорку з постійними членами Ради Безпеки. Ми забезпечили, щоб це питання незаконного проведення так званих виборів було внесено у порядок денний засідання Ради міністрів ЄС у закордонних справах”, – повідомив Порошенко.

Він додав, що на найближчому засіданні Комітету міністрів Ради Європи це питання також буде внесено у порядок денний.

Як повідомлялось, посольство США закликало жителів сходу України бойкотувати бутафорські “вибори”, які 11 листопада бойовики хочуть влаштувати на окупованій частині Донбасу. Сполучені Штати Америки вимагають, щоб Росія скасувала так звані “вибори” на непідконтрольній території Донбасу.

“Це фарс, оскільки Кремль вже помазав ватажків, які служитимуть йому в якості власних ставлеників в так званих “ДНР” та “ЛНР”, – йдеться у повідомленні посольства США.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE