Politerno > Україна і світ > Труба перервав відпустку через саботаж в ДБР

Труба перервав відпустку через саботаж в ДБР

  • 10 Листопада, 2018
  • 1191 Переглядів
  • 0

Конкурсна комісія Державного бюро розслідувань заявила, що не може провести повторний конкурс на 27 керівних посад, як про це просив голова відомства Роман Труба. У зв’язку з цим він перервав відпустку і готує офіційну позицію щодо ситуації з призначенням 27 осіб на керівні посади в обласних управліннях відомства.

Про це заявив працівник прес-служби Максим Білоусенко, передає “Укрінформ“.

“Роман Труба перервав відпустку і вже на роботі”, – сказав він.

Білоусенко додав, що наразі готується офіційна позиція директора бюро стосовно повторного проходження дослідження на поліграфі 27 претендентами на керівні посади в обласних управліннях відомства.

“Члени конкурсної комісії заявили, що у законі немає поняття “новий конкурс”, а переможці просили нарешті вирішити їх долю – призначити їх на посади чи дати їм вмотивовані відмови”, – пояснила заступниця Труби Ольга Варченко.

2 листопада директор Державного бюро розслідувань Роман Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад до відомства.

Труба додав, через знищення результатів поліграфу в нього відсутні умови для підготовки та ухвалення кадрового рішення.

18 липня конкурсна комісія відібрала 27 кандидатів на керівні посади Державного бюро розслідувань. Багато із затверджених службовців були креатурами міністра МВС Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції Ігоря Купранця.

В прес-службі ДБР, раніше заявляли, що їм не передали інформацію про кандидатів і не виходить на зв’язок. В бюро навіть не було телефонів кандидатів.

Пізніше Директор ДБР відмовив 27 кандидатам у керівники до ДБР через підозри в зраді й корупції.

Зокрема, комісія відібрала посадовців з 436 кандидатів на ключові посади в ДБР: директорів семи територіальних управлінь органу, керівників підрозділів центрального апарату і співробітників підрозділів внутрішнього контролю бюро.

До складу комісії входило 9 осіб по 3 представника від ВРУ, КМУ та президента Петра Порошенка.

22 жовтня НАЗК розпочала повну перевірку декларацій, зокрема поданої директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою.

Рішення про це, а також про результати та продовження таких перевірок ухвалені під час засідання Національного агентства, передає прес-служба відомства.

До НАЗК надійшов лист від прокуратури міста Києва щодо зазначення недостовірних відомостей у декларації за 2017 рік, поданій Трубою Романом Михайловичем, директором Державного бюро розслідувань, який є особою, що займає відповідальне та особливо відповідальне становище.

Перед цим, у серпні, народний депутат Юрій Македон оскаржив призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань – і незабаром позов розгляне суд.

Як повідомлялось, того ж дня, під час брифінгу Роман Труба заявив, що Конкурсна комісія, яка обирала 27 кандидатів на керівні посади в Державному бюро розслідувань, знищила результати проходження  переможцями конкурсу поліграфу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE