Politerno > Україна і світ > 4 рік війни: Порошенко зрозумів, що домовлятися з РФ про мир на Донбасі – марно

4 рік війни: Порошенко зрозумів, що домовлятися з РФ про мир на Донбасі – марно

  • 11 Листопада, 2018
  • 1304 Переглядів
  • 0

Домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані в Мінських угодах зобов’язання – марно.

Про це під час брифінгу за підсумком тристоронньої зустрічі з лідерами Німеччини та Франції заявив президент України Петро Порошенко.

“Ми обговорили питання просування пропозицій України щодо запровадження миротворців на окупованій території Донбасу і підтримку позиції України з боку наших партнерів по “нормандському формату”. Раніше про свою підтримку заявляли Велика Британіяа, США і інші країни”, – зазначив президент.

Порошенко додав, що на його думку “лише миротворча місія ООН на Донбасі здатна забезпечити безпековий компонент Мінських угод, припинити обстріли і забезпечити, якщо хочете – примусити Росію – виконувати взяті на себе зобов’язання”.

“Бо марно домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані на папері зобов’язання, під якими стоїть підпис президента або уповноваженого Росією представника в ранзі посла. Це точно неприйнятно”, – зазначив президент.

Він додав, що під час тристоронньої зустрічі сторони “твердо наголосили на позиції засудження “виборів” в ОРДЛО та підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України”.

“Чітко було наголошено, що це (“вибори” – ред.) – брутальне порушення Росією взятих на себе зобовязань в рамках Мінських домовленостей… Також було відмічено відповідальне ставлення України до Мінських угод”, – зазначив Порошенко.

Глава держави зазначив, що з’явилася реакція “абсолютної більшості наших партнерів – і ЄС, і США, і Канада, і окремі країни – члени ЄС”.

“Ця реакція чітко стверджує, що, з одного боку – “вибори” ніким не будуть визнані, що це брутальне порушення Мінських домовленостей, з іншого боку – є заклик до відповідальності РФ як організатора цих “виборів”, – зауважив Порошенко.

У ході переговорів учасники також обговорили питання звільнення політв’язнів, які утримуються в тюрмах РФ.

Як повідомлялось, Президент США Дональд Трамп не привітався за руку з президентом України Петром Порошенком на урочистій церемонії з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни.

Читайте також: Порошенко закликав жителів ОРДЛО ігнорувати фейкові вибори та чекає реакції від G7, ЄС та США

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE