Politerno > Україна і світ > “Нафтогаз” не допускає представників Рахункової палати до аудиту компанії

“Нафтогаз” не допускає представників Рахункової палати до аудиту компанії

  • 28 Листопада, 2018
  • 2128 Переглядів
  • 0

За словами голови Рахункової палати Валерія Пацкана було розпочато аудит “Нафтогазу”, але їх не допустили до перевірки.

“Рахунковою палатою було розпочато аудит “Нафтогазу”, де нас не допустили до перевірки. Стаття 8 закону про Рахункову палату каже, що всі члени Рахункової палати повинні мати доступ до всіх баз, створених з державного бюджету”, – про це під час засідання уряду у середу повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає Еспресо.TV

Пацкан повідомив, що контрольна група Рахункової палати “без жодних перешкод відпрацювала з секретаріатом Кабінету міністрів та Міністерством економіки”. Проблеми, з його слів, виникли в “Нафтогазі”.

“Рахункова палата зробить контрольний захист і проінформує суспільство про ті питання, які були викладені народними депутатами в частині дослідження щодо “Нафтогазу”,- повідомив Пацкан.

Нагадаємо, Рахункова палата має намір дослідити діяльність керівництва НАК “Нафтогаз України” у частині премій у розмірі 45,6 млн доларів, з яких уже виплачено 20,7 млн дол.

Після цього Пацкан звернувся до прем’єра Володимира Гройсмана та Кабінету міністрів з проханням врегулювати це питання.

За словами Гройсмана, якщо буде потрібне окреме розпорядження уряду щодо відкриття інформації для Рахункової палати, це буде зроблено.

“Вчора я отримав вашого листа, підписав його. Якщо лист не буде діяти, то ми на наступному засіданні уряду будемо розглядати це питання”, – заявив прем’єр-міністр під час засідання уряду.

“Я вважаю, що будь-яка державна компанія має бути відкритою, публічною. Я зацікавлений у тому, щоб усі були перевірені, інформація – відкритою. Якщо треба буде окреме розпорядження уряду щодо відкриття інформації для Рахункової палати, ми це зробимо”, – заявив Гройсман.

Читайте також: “Нафтогаз” звинувачує облгази Фірташа у загрозі зриву опалювального сезону

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE