Politerno > Україна і світ > В анексованому Криму заарештовано вже 15 українських моряків

В анексованому Криму заарештовано вже 15 українських моряків

  • 28 Листопада, 2018
  • 1208 Переглядів
  • 0

На даний час підконтрольний РФ так званий суд Сімферополя вже заарештував 15 українських моряків, які взяті в полон. Ще очікують суду 9 наших полонених.

Про це повідомила на засідання уряду Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає кореспондент УНН.

“Вже заарештовано на даний час 15 (українських військовосл

ужбовців, взятих у полон – ред.). Ще справи в так званому суді у Сімферополі по 9 наших військовополонених. Вони, я думаю, матимуть таку ж долю як і інших, їх затримають і вони будуть розміщені у слідчому ізоляторі Сімферополя”, – розповіла Денисова.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Керченську міськсуд заарештував на два місяці трьох українських моряків, які отримали поранення під час незаконного затримання українських кораблів в Керченській протоці.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні РНБО було ухвалено рішення звернутися до Верховної Ради щодо розгляду питання про запровадження воєнного стану в Україні.

У ВМС ЗСУ повідомили, що в результаті агресії Росії біля Керченської протоки у неділю поранено 6 українських військовослужбовців, захоплені три кораблі.

У зв’язку з агресією РФ у Чорному морі весь склад Військово-морських сил України підняли по тривозі. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов після засідання воєнного кабінету під керівництвом президента Петра Порошенка, опівночі в неділю відбудеться засідання РНБО, на якому буде розглянуто запровадження воєнного стану у зв’язку з агресією Росії на Азові.

Як заявив командир буксира “Яни Капу” Олег Мельничук своєму адвокату Едему Семедляєву, українські моряки, яких захопили ФСБ РФ в районі Керченської протоки, не визнають своєї провини та стверджують, що не порушували нічийого кордону.

Як повідомлялось, учора Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану в 10 областях України на 30 діб.

Також Верховна Рада погодила призначення виборів президента України на 31 березня 2019 року.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE