Politerno > Україна і світ > Пєсков розповів, як Путін пояснював інцидент на Азові Меркель і Макрону

Пєсков розповів, як Путін пояснював інцидент на Азові Меркель і Макрону

  • 1 Грудня, 2018
  • 1455 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін в ході зустрічі “на полях” саміту G20 з Ангелою Меркель і Еммануелем Макроном докладно роз’яснив їм ситуацію з інцидентом у Керченській протоці.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає “Інтерфакс“.

“Президент (на зустрічі з Меркель – ІФ) дав вичерпні роз’яснення по чорноморському прикордонному інциденту, наочно це показав. Так само наочно він це показав і вчора, на зустрічі з президентом Франції Макроном”, – сказав Пєсков журналістам.

За словами Пєскова, Путін продемонстрував ситуацію, намалювавши її схему.

Його запитали, чи йшла на зустрічі мова про можливе посередництво Німеччини у вирішенні цього інциденту.

“Меркель говорила про своє бажання сприяти вирішенню цієї ситуації. Слово “посередництво” не звучало, та й навряд чи воно можливе. Тому що тут іде мова про порушення державного кордону, про судовий розгляд, про слідчі дії, які ведуться відносно порушників. Тому, напевно, не можна говорити про якесь посередництво”, – сказав Пєсков.

Йому поставили запитання, чи обговорювалося питання звільнення українських моряків.

“Зачіпалася ця тема. Путін також роз’яснював, що тут мова йде про рішення суду, про слідчі дії, і тому на це піде певний час”, – сказав Пєсков.

“Є українські військовослужбовці, які перетнули держкордон РФ, і ще в російських водах там хуліганили”, – додав він.

Як відомо, у суботу на полях саміту G20 канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін домовилися проводити подальші переговори щодо ситуації в Керченській протоці у “нормандському форматі” на рівні радників – між Україною, Росією, Францією та Німеччиною.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп під час церемонії фотографування глав делегацій країн G20 в Аргентині не привітався з російським президентом Володимиром Путіним та не потис йому руку.

Як заявив сьогодні в інтерв’ю CNN на полях саміту G20 у Буенос-Айресі держсекретар США Майк Помпео, зустріч президентів США Дональда Трампа та РФ Володимира Путіна може відбутися лише після повернення Росією захоплених українських моряків.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що російська агресія проти українських кораблів у Керченській протоці була єдиною причиною скасування зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним. “Нам не подобається те, що сталося, ми не раді тому, що сталося” – сказав Трамп, коментуючи захоплення росіянами українських кораблів і моряків.

25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE