Politerno > Інше > Нові ракетні комплекси дозволять знищити Керченський міст – Турчинов

Нові ракетні комплекси дозволять знищити Керченський міст – Турчинов

  • 19 Грудня, 2018
  • 1230 Переглядів
  • 0

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що нові ракетні комплекси допоможуть Україні захищатися в морях і дозволять знищити Керченський міст.

“Ми системно працюємо над посиленням берегової оборони Чорного і Азовського узбережжя. З цією метою будуть залучені нові та модернізовані ракетні комплекси”, – сказав він в інтерв’ю “BBC News Україна“.

“Це дозволить нам не тільки ефективно протидіяти будь-яким десантним операціям, але і знищити будь-який корабель, що загрожує нашій країні на відстані 300 кілометрів, навіть коли він розташований в порту базування”, – додав Турчинов.

“Не буде для нас проблемою, у випадку загрози, знищити будь-яку переправу або міст, зокрема і той, що дуже розрекламований”, – заявив він.

Читайте також: Введенням воєнного стану Порошенко зазнав відразу три поразки – Der Spiegel

Турчинов запевнив: “Агресія Росії не зупинить наші плани щодо створення корабельно-катерного угрупування ВМС у Азовському морі”.

“Ми повинні довести всьому світу, що Україна не втратила своїх позицій в Азовському морі, і це море, де діє міжнародне право і можуть перебувати як українські, так й іноземні кораблі”, – сказав секретар РНБО.

Він підтвердив, що українські військові кораблі й надалі намагатимуться йти через Керченську протоку попри дії росіян із анексованого Криму.

Турчинов також вважає логічним, щоб кораблі НАТО з’явилися в Азовському морі й “довели, що Росія повинна рахуватись з міжнародним правом”. Але поки що ця ініціатива Києва “не отримала відповіді”.

Читайте також: Сергій Рахманін про колаптоїдний воєнний стан

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE