Politerno > Інше > Чубаров каже, що бачив, як у церквах УПЦ МП у Криму видавали зброю окупантам

Чубаров каже, що бачив, як у церквах УПЦ МП у Криму видавали зброю окупантам

  • 25 Грудня, 2018
  • 1837 Переглядів
  • 0

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що бачив, як у перші дні російського вторгнення в Криму у церквах УПЦ МП зберігалася зброя.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу “Прямий”.

Коментуючи створення Помісної Православної Церкви, Чубаров заявив, що “це є дійсно питання стержневої тієї основи української незалежності”.

“Я би, можливо, так ще гаряче не говорив би, якщо би я в Криму не бачив, як в церквах УПЦ Московського патріархату в перші дні російського вторгнення зберігалася зброя, туди приходили люди, яких перекидали з Краснодарського краю. Вони там переодягалися в форми і там вони отримували зброю.

Це говорить про те, що до того моменту церква православна, яка знаходилася на території України, отримувала прямі вказівки з Москви”, – підкреслив голова Меджлісу.

Він додав, що “будь-яка церква, будь-який релігійний центр, будь-яке віросповідання, на які, безумовно, мають будь-які громадяни України право, в тому числі мусульмани, іудеї, католики й інші, – не мають виконувати вказівки з іншої держави”.

Як повідомлялось, патріарх Московський Кирил звернувся з посланням до предстоятелів помісних православних церков із закликом не визнавати результати об’єднавчого собору у Києві та зупинити “руйнівні для Православ’я дії”.

Також митрополит УПЦ МП Онуфрій не благословив духовенство УПЦ МП на участь в Об’єднавчому соборі української православної церкви.

Як відомо, Об’єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

14 грудня вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на вручення томосу до Стамбула 6 січня.

Також стало відомо, що 20 грудня Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309 згідно з яким Українська православна церква Московського патріархатумає змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE