Politerno > Україна і світ > Онуфрій не благословляє духовенство УПЦ МП на участь в Об’єднавчому соборі

Онуфрій не благословляє духовенство УПЦ МП на участь в Об’єднавчому соборі

  • 7 Грудня, 2018
  • 1416 Переглядів
  • 0

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій не благословляє духовенство УПЦ МП на участь в Об’єднавчому соборі української православної церкви.

Таке рішення прийняв синод УПЦ МП 7 грудня.

Зокрема, Онуфрій заявив, що патріарх константинопольської церкви Варфоломій немає жодних прав скликати в Україні церковні зібрання.

“У зв’язку з цим… єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам Української православної церкви МП брати участь у так званому об’єднавчому соборі не благословляється“, – вирішив синод УПЦ МП.

Запланований 15 грудня Об’єднавчий собор в УПЦ МП назвали “незаконним зібранням”, тому що в ньому нібито братимуть участь “представники розкольницьких угрупувань”.

В УПЦ МП також заявили, що ніхто зі священнослужителів чи мирян не уповноважений представляти їх на соборі 15 грудня.

Також Онуфрій, висловив “занепокоєння” через нібито тиск на духовенство УПЦ МП, щоб примусити їх взяти участь в об’єднавчому соборі.

“Державна влада в Україні продовжує грубо втручатися в церковне життя, попри неодноразові звернення УПЦ МП”, – зазначається у рішенні синоду.

В УПЦ МП стверджують, що право скликати собор УПЦ в Україні має право лише Онуфрій, але наразі жодних рішень про собор він не ухвалював.

Як повідомлялось, 15 грудня відбудеться об’єднавчий собор українських церков щодо автокефалії. Про це заявив президент Петро Порошенко, виступаючи на Форумі місцевого самоврядування у Києві.

Також сьогодні стало відомо, що Вселенський патріарх Варфоломій запросив предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія на об’єднавчий собор українських православних церков.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE