Politerno > Тернопільщина > Чи “зламає” освітян Тернопільщини адміністративний ресурс місцевих органів державної влади?

Чи “зламає” освітян Тернопільщини адміністративний ресурс місцевих органів державної влади?

  • 4 Лютого, 2019
  • 1591 Переглядів
  • 0

Розпочалася передвиборча боротьба між кандидатами на посаду Президента України. Сподіваємось, виборчі перегони завершаться чесними та демократичними виборами і обранням гідного керманича нашої держави.

Однак, з різних частин України надходять тривожна інформація про спроби примусу вчителів та інших соціальних працівників до проведення прихованої агітації на користь чинного Президента України.

Наприклад, на Луганщині примушували проводити так звані соцопитування від Блоку Порошенка, що по суті має ознаки опосередкованої агітації. На Хмельниччині, вчителям пропонують 1000 грн. для опитування 30-ох чоловік щодо прихильності до Петра Олексійовича (сусіди по будинку, вулиці і т.п), а також змушують йти вже на чітко розподілені округи агітувати за діючого Президента. У Чернігові вчителям виплатили новорічні премії у розмірі 750 грн. від імені мера Владислава Атрошенка та Президента Петра Порошенка. На Донеччині за фактом здійснення тиску на виборців у формі вчинення агітації вчителів, з метою схилення до голосування за чинного Президента Національною поліцією порушено кримінальне провадження. Аналогічні порушення виборчого законодавства мають місце і в інших областях держави.

За інформацією із освітянського середовища, на Тернопільщині вказані безпринципні методи адміністративного впливу намагаються впровадити у більшості районів області, особливо в Теребовлянському, Тернопільському, Козівському, Заліщицькому районах.

Якщо вказані факти найдуть своє підтвердження, можна говорити про відновлення ганебної практики «брудної» виборчої боротьби, яку сповідувала «Партія регіонів», про перехід від демократії до диктатури правлячої партії. Хіба за таке майбутнє гинули сотні українців під час Революції Гідності?

Чому органам державної влади вдається так легко маніпулювати освітянами! Це пояснюється недостатнім соціально-економічним статусом та засиллям бюрократії у вигляді розгалуженої системи контролюючих органів, різноманітних інспекцій, комісій, оцінювальних, дозвільних служб, роблять їх мовчазними «ягнятами», яких ведуть на заклання…
Працівники дошкільних закладів, шкіл, гімназій, коледжів, вищих навчальних закладів України та Тернопільської області не піддавайтеся тиску з боку свого керівництва; не продавайте свою совість за «30 серебряників», у своїй повсякденній роботі чітко дотримуйтеся положення статті 31 Закону України «Про освіту», яка визначає, що політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти».

Усі демократичні політичні партії, громадські організації, свідомі громадяни будуть відслідковувати «нечесні» дії на виборах керівництва органів влади, які так «самовіддано» хочуть вислужитися, щоб їх злочинні дії знайшли належну правову оцінку.

Як заявив глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков покарання за злочини проти виборчих справ громадян буде невідворотним. Реакція правоохоронців буде оперативною.

Суспільна небезпека таких злочинів полягає у тому, що вони посягають на конституційні права громадян, пов’язані із їх волевиявленням через вибори, примушуванням до голосування за конкретного кандидата, і кваліфікуються за ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права…..), і карається позбавленням волі до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років.

У Закон України «Про люстрацію в Україні» завжди можна внести зміни в ст.3 п.8 («Люстрації підлягають особи, причетні до організації чи участі у фальсифікації виборів Президента України 2004 року), добавивши туди пункт –«Організація чи участь у фальсифікації виборів Президента України 2019 року».

Про можливе використання адміністративного ресурсу, тиску, підкупу, примушування чи інших порушень виборчого законодавства звертайтесь за ном. тел. 032522419, моб. тел. 0686640056, або за адресою: м.Тернопіль, Бульвар Т.Г.Шевченка, 23 (Тернопільська обласна організація ВО партії «Батьківщина»).

Василь Облещук, колишній начальник УМВС України в Тернопільській області

Читайте також: Злочин і покарання: екс-керівник поліції закликав виборців не продавати своє майбутнє

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE