Politerno > Україна і світ > Аласанія звинувачує у своєму звільнені “ретивих хлопців”, а не Порошенка

Аласанія звинувачує у своєму звільнені “ретивих хлопців”, а не Порошенка

  • 6 Лютого, 2019
  • 1266 Переглядів
  • 0

Зураб Аласанія вважає, що президент Петро Порошенко не ініціював його звільнення з посади голови правління Суспільного мовлення.

Про це Аласанія розповів в інтерв’ю DW.

“Вони (наглядова рада –  ред.) нашкодили всім, включно і особливо з чинною владою, про яку всі одразу подумали. Тому я вважаю, що тут немає прямої вказівки від влади. Але є деякі дуже ретиві хлопці, що наближені до неї. Так, у тому документі пишуть про те, що причиною стало “невисвітлення особи президента”. Але я не думаю, що президент почав все це. Для нього це означає підставитися”, – зазначає він.

За словами Аласанії, офіційна позиція адміністрації президента дуже нейтральна.

“Ми підтримуємо Суспільне”. Що це означає, ніхто не розуміє. Але АП і президент завжди декларували назовні свою непричетність до Суспільного, і це є правильно. Неофіційні сигнали, як на мене, були зроблені через Павла Клімкіна і через Ірину Геращенко. Так само зробив Кабмін через Арсена Авакова і через Макса Нефьодова. Можливо, це не було централізовано, і це їхня власна ініціатива. Але отака позиція була”, – зауважив він.

Аласанія додав, що не розглядає голосування про своє звільнення, як одностайну атаку влади на Суспільне – “Ні, не розглядаю. Чисто аналітично я б так не казав”.

Нагадаємо, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Наглядова рада НСТУ закидає Зурабу Аласанії те, що він не показав хресну ходу за єдину помісну церкву, засідання Генасамблеї ООН та один з економічних форумів, де був присутній президент.

Незалежні журналісти різних українських ЗМІ заявили, що вважають проявом цензури розірвання контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE