Politerno > Україна і світ > Тимошенко назвала «Північний потік-2» політичним і “непартнерським” проектом

Тимошенко назвала «Північний потік-2» політичним і “непартнерським” проектом

  • 18 Лютого, 2019
  • 1398 Переглядів
  • Comments Off

Будівництво «Північного потоку» та «Північного потоку-2» повністю суперечить інтересам України і насправді не є економічно доцільним.

Про це наголосила Юлія Тимошенко в інтерв’ю DW під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

«Україна може без жодних проблем забезпечити транспортування усього необхідного газу для європейських потреб», – сказала вона.

Лідер «Батьківщини» нагадала: угоди, які Київ має з ЄС, передбачають, що під час ухвалення подібних рішень мають проводитися двосторонні консультації. І висловила жаль з приводу того, що цього не сталося.

«Сподіваємося, що все ж будуть застосовані всі необхідні важелі для того, щоб не будувати політичні «потоки», та все ж таки керуватися економічною доцільністю і партнерством», – наголосила кандидат у Президенти України.

Читайте також: Тимошенко розпочинає консультації з МВФ щодо зниження ціни на газ

Юлія Тимошенко наголосила, що використовує нагоду спілкування з партнерами України ще до виборів, адже впевнена – новій владі треба буде діяти одразу, не гаючи часу.

«На Україну очікує перезавантаження влади. В Україні буде новий президент. І наша команда має нагоду під час цієї Мюнхенської конференції поспілкуватися з ключовими лідерами, щоб сформувати бачення, як діяти після президентських виборів в Україні», – зазначила Тимошенко.

Вона пошкодувала, що чинна влада лише декларує своє бажання вступити до ЄС і НАТО, але не здійснює необхідні для цього реформи.

«У світі сприймають Україну як найкорумпованішу державу Європи. Ми посідаємо останнє місце за рівнем доходів громадян. Зараз під час передвиборної кампанії вся країна говорить про масовий підкуп голосів командою чинного президента. І навіть тисячу гривень, яку роздають, назвали іменем президента», – зауважила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко наголосила, що Україні потрібні глибокі, реальні зміни на основі цінностей ЄС та НАТО, до яких українці і справді прагнуть приєднатися. Саме цього, за її словами, громадяни чекають від нової влади.

Читайте також: Меркель каже, що після запуску Північного потоку-2 транзит через Україну буде збережено

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE