Politerno > Україна і світ > Парад електоральних феноменів

Парад електоральних феноменів

  • 20 Лютого, 2019
  • 1315 Переглядів
  • Comments Off

Не було у нас ще таких дивовижних виборів, щоб за місяць з хвостиком три кандидати мали приблизно рівні шанси на вихід у другий тур.

Сьогодні по чистій (до «корекції» результатів з боку замовників) соціології Володимир Зеленський і Юлія Тимошенко мають по 20-22% – за різними вимірами відмінності в межах статистичної похибки. А у Петра Порошенка близько 14%, але його штаб упевнений, що 6-7% зможе купити або намалювати. Так що можливо все.

Але родзинка виборів ще і в тому, що три потенційних лідера – феноменальні самі по собі.

Юлія Тимошенко, після зради найближчих соратників і чутливої поразки на виборах 2014 від свого принципового супротивника, змогла зібрати себе по частинах і повернутися в число топ-політиків. І зараз вона знову один з реальних претендентів на булаву (до речі, по здатності ніколи не здаватися ЮВТ куди ближче до Черчілля, ніж ПОП, з якого Черчілля ліплять).

Володимир Зеленський феноменальний тим, що він, по суті, не веде виборчої кампанії. Не пропонує суспільству програму розвитку країни або хоча б своє бачення країни. Не коментує важливі події в Україні та навколо неї. Не відповідає на випади політичних суперників.

Читайте також: Борис Патон: Я послідовно підтримував і підтримую Юлію Тимошенко

Тобто, він повністю ігнорує раціональну частину свідомості своїх виборців, звертаючись виключно до емоційної. Причому, сам він – цілком раціональний. Але цей начебто абсурдний підхід – працює! Якщо Володимир переможе, його виборців чекатиме чимало, скажімо так, сюрпризів.

Але найбільший феномен з числа головних претендентів – звичайно ж, Петро Порошенко. Це ж апофеоз презирства до своїх виборців, коли людина, що обіцяла завершити війну за години, по мільйону гривень страховки бійцям на фронті, долар по десять та інше-інше-інше, розвішує по країні плакати, що паплюжать порожні обіцянки!

При цьому персонажі привільно себе почувають Віктор Медведчук, Олександр Вілкул, Рінат Ахметов та інші відверто проросійські діячі, що не заважає йому корчити з себе єдиного патріота і захисника України!

І якась частина українців готова надати ПОПу другий термін для продовження політики лицемірства і фарисейства – ну хіба не феноменально?!

Причому, порохолюби, як правило, вважають себе просунутими людьми. І у мене закрадається підозра, що всі вони прекрасно розуміють: і що патріот ПОП ряджений, і що армію він не відроджує, а на ній наживається, і що з Путіним не воює, а грає на одну кишеню.

Але більшість порохолюбов (поголовно, зрозуміло!) насправді не хочуть, панічно бояться воювати за Україну і, тим більше, гинути за неї. А Порошенко зі своїм договорняками типу «мінського» дозволяє їм насолоджуватися своїм комфортним забезпеченим життям, але при цьому вважати себе суперпатріотом, безпечно сидячи за компом.

Теж феномен, до речі, хоча і міщанський.

Читайте також: Суд відкрив провадження за позовом Тимошенко проти Порошенка щодо підкупу виборців

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE