Politerno > Україна і світ > Апарат ВР анулював бланки для збору підписів для імпічменту Порошенка

Апарат ВР анулював бланки для збору підписів для імпічменту Порошенка

  • 26 Лютого, 2019
  • 4084 Переглядів
  • Comments Off

У Верховній раді підписали розпорядження про анулювання бланків для збирання підписів народних депутатів на підтримку імпічменту президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради.

“Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради Петро Олегович Боднар підписав Розпорядження про анулювання бланків для збирання підписів народних депутатів на підтримку ініціативи про усунення президента з поста в порядку імпічменту та створення відповідної спеціальної тимчасової слідчої комісії, виданих управлінням кадрів Апарату Верховної Ради”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до вимог закону “Про Регламент Верховної Ради України” підставою для ініціювання питання про імпічмент та утворення спеціальної тимчасової слідчої комісії є письмове подання про це, підписане більшістю народних депутатів.

“На підставі наведеної норми закону, розпорядженням анулюються видані 26 лютого 2019 року управлінням кадрів Апарату Верховної Ради народним депутатам – ініціаторам цього питання – бланки для збирання підписів народних депутатів”, – зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, за інформацією журналістів “Bihus.info”, син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну “Укроборонпром” знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Як сьогодні стало відомо, перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський попросив припинитийого повноваження через журналістське розслідування про корупцію в “Укроборонпромі”.

Раніше Лідер фракції “Батьківщина”, кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що разом з іншими фракціями починають процедуру імпічменту президента Петра Порошенка після розслідування журналістівпро збагачення його оточення в оборонній сфері.

Також стало відомо, що на початку лютого державне підприємство “Укроборонсервіс”, яке входить в структуру концерну “Укроборонпром”, заплатило Автоскладальному заводу №2 компанії “Богдан Моторс” 34,4 мільйона гривень за “вироби” на виконання договору з Міноборони.

Національне антикорупційне бюро заявило, що розслідує факти можливого розкрадання майна посадовими особами державного концерну “Укроборонпром”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE