Politerno > Україна і світ > Лондонський суд арештував 2 маєтки та майно Фірташа на 50 млн фунтів

Лондонський суд арештував 2 маєтки та майно Фірташа на 50 млн фунтів

  • 28 Лютого, 2019
  • 1603 Переглядів
  • Comments Off

Лондонський суд арештував два маєтки олігарха Дмитра Фірташа та інше майно на суму в 50 мільйонів фунтів.

Про це повідомляє “Коммерсантъ“.

Забезпечувальні заходи накладені на вимогу російського банку ВТБ. Йому компанії Фірташа заборгували 2,5 мільярдів рублів.

Як зазначає видання, два арештовані судом маєтки – це елітні будинки у центрі британської столиці. Перший – п’ятиповерховий особняк загальною площею понад 1,5 тис. кв. метрів. Він знаходиться у престижному районі Найтсбрідж поруч з Гайд-парком.

Другий арештований маєток є фактично історичним і ще більшим. Його орієнтовна площа становить близько 2,6 тис. кв. метрів. За даними британських ЗМІ, раніше він був частиною колишньої станції лондонського метро “Бромптон-роуд”, яку відкрили 15 грудня 1906 року. Однак вона виявилася занадто близько розташована до сусідніх станцій “Найтсбрідж” і “Південний Кенсінгтон”. Влада визнала недоцільним її утримувати і в липні 1934 року її закрили.

Окрім маєтків, суд наклав арешт на акції  Фірташа в кінокомпанії Via Film Ltd. Їхня вартість відповідно до фінансової звітності, становить близько 2 мільйона фунтів.

Крім того, Лондонський суд  зобов’язав олігарха розкрити всі свої активи, які також можна буде стягнути. Якщо Фірташ відмовиться це зробити, йому загрожує звинувачення у неповазі і образі правосуддя. Воно передбачає засудження до кількох років в’язниці.

За даними джерел “Ъ”, представники ВТБ подали позов до Високого суду Англії і Уельсу 26 лютого в підтримку рішення окружного суду кіпрського міста Лімасол.

Останній раніше вже ухвалив забезпечувальні заходи щодо активів і майна Дмитра Фірташа. Заяву представників ВТБ визнали обґрунтованою. Відповідно до неї, суд наклав арешт на майно олігарха, зареєстроване на території Великої Британії.

Як повідомлялось, суд Кіпру наклав арешт на рухоме і нерухоме майно бізнесмена Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів.

Читайте також: Порошенко заплутався між двома олігархами – Небоженко

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE