Politerno > Україна і світ > Правозахисний рух “Сила права” заявив про підтримку Юлії Тимошенко

Правозахисний рух “Сила права” заявив про підтримку Юлії Тимошенко

  • 28 Лютого, 2019
  • 1605 Переглядів
  • Comments Off

Лише Юлія Тимошенко як президент зможе відстоювати мир на українських умовах і забезпечити відшкодування збитків, завданих внаслідок агресії Російської Федерації.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив лідер Всеукраїнського громадського руху «Сила права» Андрій Сенченко.

«Ми підтримуємо кандидата в Президенти України Юлію Тимошенко і всією нашою командою наполегливо працюватимемо, щоб нарешті був обраний відповідальний глава держави, який розуміє, що країну треба захищати і йти в наступ на всіх фронтах: на дипломатичному, юридичному, економічному», – сказав він.

Правозахисник наголосив, що всі спроби налагодити співпрацю з нинішньою владою розбилися об байдужість і нерозуміння чиновників. Андрій Сенченко вважає, що країну мусить очолювати людина, за спиною якої «не офшорні скандали і не звинувачення в корупції на військових поставках, а бажання відстоювати національні інтереси на всіх рівнях».

«Ми підтримуємо людину, для якої є неможливою капітуляція перед державою-агресором, і яка чітко розуміє, що нашій країні потрібен мир на українських умовах, без територіальних чи політичних поступок Росії», – наголосив лідер організації.

Читайте також: Роботодавці підтримали Тимошенко: підписано Меморандум про співпрацю

Він додав, що громадський правозахисний рух «Сила права» має позитивний досвід співпраці з Юлією Тимошенко: разом з її Воєнним кабінетом було зірвано кілька корупційних оборудок нинішнього головнокомандувача.

«Президент двічі намагався протиснути руками військових державне оборонне замовлення на 10 ракетних катерів «Лань» – кожен за ціною 3 млрд 800 млн грн, а це 140 млн дол. Аналогічний ракетний шведський катер коштує (для порівняння) 20 млн дол.», – уточнив Андрій Сенченко, додавши, що на завищенні ціни в 4 рази на 10 катерах планували заробити 1 млрд 200 млн дол.

Разом із майбутнім президентом Юлією Тимошенко «Сила права» прагне досягти суспільно-державного партнерства у реалізації програми притягнення до відповідальності Росії як держави-агресора і стягнення з неї шкоди, нанесеної громадянам, бізнесу та українській державі.

Завдяки підтримці «Сили права» вже є понад 1000 судових рішень, які юридично довели факт російської агресії. Проте чинна влада не зацікавлена у використанні таких аргументів. Команда Порошенка так і не спромоглася порахувати збитки, нанесені державі, обурився Андрій Сенченко.

Правозахисники також порахували: якщо 2 млн постраждалих українських громадян звернуться до суду за відшкодуванням збитків, завданих РФ, загальна їх сума перевищуватиме 100 млрд євро.

Всеукраїнський громадський рух розраховує і на потужну дипломатичну підтримку майбутнього президента Тимошенко для можливості арешту активів РФ і повернення збитків українцям.

Читайте також: Аграрії підтримують Юлію Тимошенко, як майбутнього президента (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE