Politerno > Україна і світ > Компанія Гладковського постачатиме ЗСУ броньовик “Барс-8”

Компанія Гладковського постачатиме ЗСУ броньовик “Барс-8”

  • 28 Лютого, 2019
  • 1282 Переглядів
  • Comments Off

Бронеавтомобіль “Барс-8”, розроблений компанією “Богдан Моторс”, успішно завершив програму державних випробувань, яка тривала понад два роки.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Протягом випробувань ББМ “Барс-8” успішно пройшла усі етапи – ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів та спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість та ряд інших важливих тестів.

“Барс-8” став другою ББМ в Україні після бронеавтомобіля “Козак-2” (НВО “Практика”), яка пройшла державні випробування.

За підсумками випробувань “Богдан Моторс” постачатиме броньовики Збройним силам України та просуватиме бронеавтомобіль на зовнішніх ринках.

Броньовик розроблений на базі пікапа американської Ram (підрозділу Fiat Chrysler Automobiles). Пасажиромісткість базового автомобіля складає до 10 осіб в повному спорядженні.

“Барс-8” має шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4х4 з 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 та системи забезпечення життєдіяльності екіпажу.

Конструкцією бронеавтомобіля передбачено встановлення систем пуску димових гранат, засобів зв’язку та навігації, приладів нічного та денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколкового підбою корпусу, автономної кліматичної системи.

Як повідомлялось, на початку лютого державне підприємство “Укроборонсервіс”, яке входить в структуру концерну “Укроборонпром”, заплатило Автоскладальному заводу №2 компанії “Богдан Моторс” 34,4 мільйона гривень за “вироби” на виконання договору з Міноборони.

У корпорації “Богдан” заявили, що деталі контрактів з Міністерством оборони, які виконуються під грифом державної таємниці, не можуть бути розкриті для суспільства та засобів масової інформації.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE