Politerno > Україна і світ > НАБУ відкрило ще одну справу щодо керівників “Укрспецекспорту”

НАБУ відкрило ще одну справу щодо керівників “Укрспецекспорту”

  • 5 Березня, 2019
  • 1355 Переглядів
  • Comments Off

Детективи НАБУ зареєстрували ще одне кримінальне провадження після аналізу інформації, викладеної в третій частині фільму-розслідування Bihus.Info про факти корупції в оборонно-промисловому комплексі.

Попередня правова кваліфікація справи – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою.

Щодо нового провадження, то в НАБУ повідомили, що відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за фактом заволодіння коштами держбюджету, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовим становищем посадовцями з числа керівників держкомпанії “Укрспецекспорт” під час закупівлі деталей і комплектуючих для авіатехніки.

Щоб уникнути поширення недостовірної інформації, у прес-службі НАБУ наголосили: Генпрокуратура ніколи не передавала до Бюро наведені у фільмі-розслідуванні факти і листування між фігурантами оприлюднених трьох частин розслідування журналістів. Ці факти і листування, ймовірно, можуть міститися в матеріалах розслідування військової прокуратури.

Натомість НАБУ отримало матеріали, що стосуються інших фактів, долучених до розслідування детективів.

 
4 березня Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали діючого і колишнього директорів ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт”, який входить до складу держконцерну “Укроборонпром”, за підозрою в розтраті $2,2 млн.
 
Перед цим, 27 лютого, Національне антикорупційне бюро почало розслідування фактів можливого розкрадання майна першим заступником секретаря РНБО Олегом Гладковським та керівниками “Укроборонпрому”.
 
Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE