Politerno > Україна і світ > Свідка у справі Берлусконі отруїли радіоактивними речовинами (Відео)

Свідка у справі Берлусконі отруїли радіоактивними речовинами (Відео)

  • 16 Березня, 2019
  • 1242 Переглядів
  • Comments Off

Прокуратура Італії заявила, що смерть марокканської танцівниці Іман Фаділ, свідка у справі проти екс-прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі, настала від отруєння “сумішшю радіоактивних речовин”.

Про це повідомляє італійське агентство ANSA.

Фаділ госпіталізували 29 січня. Незабаром вона потрапила в реанімацію. За словами лікарів, вона відчувала сильний біль, у неї спостерігалися симптоми відмови органів. 1 березня 34-річна жінка померла.

Слідство вилучило всю лікарську документацію і домоглося проведення токсикологічної експертизи. Результати експертизи були отримані 6 березня. Причиною смерті, як встановили експерти, могло бути отруєння “сумішшю радіоактивних речовин”, йдеться в матеріалі агентства.

La Repubblica пише, що одним з компонентів суміші був радіоактивний ізотоп кобальту, також під час отруєння використовувалися дві інші речовини. Видання зазначає, що була використана “рідкісна суміш, у виготовленні якої росіяни є експертами”, але водночас не пов’язує цей інцидент безпосередньо з Росією.

Фаділ повинна була засвідчити на процесі те, що екс-прем’єр Італії виплачував великі грошові суми за мовчання жінкам, які працювали на вечірках на його віллі під Міланом, пише The Times. За версією слідства, на це Берлусконі витратив €10 млн.

Прокурор Мілана Франческо Греко розповів, що Фаділ побоювалася замахів на своє життя. Про те, що її можуть отруїти, жінка говорила своїм близьким і адвокатам.

У 2013 році Берлусконі засудили до семи років в’язниці у так званій “справі Рубі” – за інтимний зв’язок з неповнолітньою танцівницею Карімою аль-Маруг на прізвисько Рубі. Вечірки “бунга-бунга” Берлусконі влаштовував на власній віллі під Міланом. В 2014 році захист екс-прем’єра домагався скасування вироку, однак прокуратура розпочала нове розслідування. Цього разу Берлусконі звинувачували у підкупі головних свідків за давання неправдивих свідчень.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE