Politerno > Україна і світ > Порошенко використовує Раду регіонального розвитку для незаконної агітації (Фото)

Порошенко використовує Раду регіонального розвитку для незаконної агітації (Фото)

  • 17 Березня, 2019
  • 1168 Переглядів
  • Comments Off

Рада регіонального розвитку використовується для ймовірної прихованої агітації на користь кандидата у президенти Петра Порошенка.

Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА.

“У Білій Церкві (Київська обл.) по житлових будинках розповсюджують карти міста з “перспективним планом розвитку”. На мапі позначено об’єкти, які фінансуватимуться у 2019-2021 рр, та розміщено фото мера міста Геннадія Дикого та кандидата у президенти Петра Порошенка. На конвертах, в яких розповсюджуються матеріали, є підписи “Рада Регіонального Розвитку” та “Президент України Петро Порошенко”, – зазначають експерти.

У брошурі – звернення президента України, анкета щодо обговорення перспективного плану розвитку територій за ініціативи президента та конверт з маркуванням. 

Серед пріоритетних планів розвитку міста, зображених на карті –  благоустрій населеного пункту: ремонт доріг, освітлення, велодоріжки реконструкція та ремонт медичних закладів, тощо. Зазначається, що це лише основна частина всіх пропозицій, а з повним переліком можна ознайомитись за наведеними на листівці адресами. Також повідомляється про можливість залишати свої відгуки та пропозиції.

У листівках вказано, що “План перспективного розвитку Білої Церкви” розроблено за указом президента України від 6 грудня 2018 року.

“Подібні матеріали від “Ради регіонального розвитку” розповсюджують не лише на Київщині, але і в інших містах України. Зокрема – на ВінниччиніЗакарпаттіРівненщині“, – нагадали в ОПОРІ. 

“Враховуючи, що головою Ради регіонального розвитку є чинний президент, який одночасно є і кандидатом на посаду глави держави, масове розповсюдження вищезгаданих матеріалів під час виборчої кампанії та у період, коли кандидати активно ведуть агітаційну діяльність, потребує того,  щоб  влада більш відкрито та доступно пояснювала громадянам, для чого ці матеріали розповсюджуються, які джерела фінансування цих матеріалів та хто, власне, їх розповсюджує”, – заявив координатор спостереження ГМ “ОПОРА” за виборами у Київській  області Олексій Рєпік. 

Раніше ми повідомляли про схожі методи незаконної агітації командою Петра Порошенка на Тернопільщині.  

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE