Politerno > Україна і світ > Чиновник отримав перший реальний термін від САП

Чиновник отримав перший реальний термін від САП

  • 18 Березня, 2019
  • 1163 Переглядів
  • Comments Off

Київський районний суд Одеси засудив до трьох років позбавлення волі колишнього голову Захарівської (Фрунзівської) районної держадміністрації Дмитра Франчука за нарахування собі премії в розмірі 65 тис. гривень.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

“18 березня 2019 року в Київському районному суді міста Одеси за участю прокурорів САП оголошено вирок колишньому голові Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області, який, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно виписав самому собі надбавки на загальну суму понад 65 тис. гривень”, – ідеться в повідомленні.

Встановлено, що обвинувачений підготував і самостійно підписав лист на ім’я колишнього голови Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі для отримання погодження для нарахування йому надбавки “за інтенсивність праці та виконання особливо важливої роботи”. Потім голова РДА усно звернувся до заступника голови ОДА з проханням поставити проміжну резолюцію в зазначеному листі.

Читайте також: НАБУ пояснило роль “таємного агента” Шевченка у листуванні фігурантів оборонного скандалу

Незважаючи на те, що лист був підписаний, його не зафіксували як вхідний документ і не направляли на розгляд губернатору. Проте обвинувачений підписав розпорядження, яким призначив собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу.

Підтримавши позицію прокурора САП, суд визнав колишнього голову РДА винуватим і засудив до трьох років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування терміном на три роки. Крім того, задоволено позов Захарівської райадміністрації про стягнення з обвинуваченого 65 403 гривень на користь позивача.

Франчук очолив Захарівську райадміністрацію у вересні 2015 року та був звільнений 3 лютого 2017 року.

Читайте також: У НАБУ пояснили, кого стосуються “87 сторінок листування” зі справи Укроборонпрому

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE