Politerno > Україна і світ > Волкер виключив повернення Криму військовим шляхом

Волкер виключив повернення Криму військовим шляхом

  • 18 Березня, 2019
  • 1048 Переглядів
  • Comments Off

Сполучені Штати Америки виключають можливість повернення анексованого Росією Криму Україні військовим шляхом.

Про це повідомив спеціальний представник США з питань України Курт Волкер під час відеобрифінгу з Брюсселя.

“Сьогодні 5-та річниця російської анексії Криму. США, ЄС, НАТО не визнають цього. Це незаконна окупація і захоплення території. Ми стоїмо разом з Україною і наполягаємо на тому, що її територіальна цілісність повинна бути відновлена… Немає військового рішення в тому сенсі, що Україна поверне Крим силою. З військового погляду це було б катастрофою. Це призвело б до втрати тисяч і тисяч життів. Це не те, що хтось міг би подумати. Тому його неможливо повернути силою”, – сказав він.

Волкер додав, що за 5 років окупації в Криму відбуваються обмеження прав і свобод людини, депортації, арешти і політичні ув’язнення, і закликав Росію звільнити незаконно утримуваних осіб

“Ми закликаємо Росію негайно звільнити українських моряків. Атака на кораблі, ув’язнення моряків – повністю поза межами міжнародного права. Ми закликали з самого початку Росію негайно звільнити моряків. Росія відмовилася і сказала, що не хоче цього робити під час президентської кампанії в Україні. Мені це здається дуже цинічним рішенням тримати їх як політичних в’язнів через президентські вибори. Вони повинні бути негайно звільнені… закликаємо до звільнення всіх заручників”, – сказав він.

Волкер також підтвердив, що США готові і надалі надавати військову допомогу в постачанні зброї, якщо Україні це знадобиться.

Напередодні президент Петро Порошенко заявив, що відразу ж після президентських виборів зробить все можливе, щоб звільнити Крим і повернути його Україні.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE