Politerno > Україна і світ > В САП заявили, що “агент” НАБУ не викривав корупційні схеми в оборонці, а був їх учасником

В САП заявили, що “агент” НАБУ не викривав корупційні схеми в оборонці, а був їх учасником

  • 18 Березня, 2019
  • 1266 Переглядів
  • Comments Off

Спеціалізована антикорупційна прокуратура стверджує, що Національне антикорупційне бюро намагається приховати свою причетність до корупції в оборонному комплексі.

Про це САП повідомила на Facebook.

Зокрема, у НАБУ говорили, що їхній “таємний агент” Євген Шевченко спілкувався із фігурантами корупційного скандалу в рамках розслідування кримінальних справ. Йдеться про справи проти компаній депутатів Дубневичів.

Однак прокуратура наполягає, що не погоджувала таких слідчих дій за участі Шевченка.

Крім того, НАБУ не відкривало справу про хабар, який пропонували Шевченку для закриття справ проти Дубневичів.

У САП вважають, що це “свідчить про неправдивість пояснень НАБУ” та про “намагання уникнути від кримінальної відповідальності за зловживання та хабарництво”.

Антикорупційна прокуратура також каже, що від неї 2 роки ховали і досі не передають матеріали, які НАБУ отримало від Генпрокуратури.

САП стверджує, що більшість цих документів стосується саме корупційних сфер в оборонній сфері, а не компаній Дубневичів.

25 лютого видання “Bihus.info” оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

Згодом у “Bihus.info” заявили, що усі слідчі органи, включно з НАБУ, “зливали” справи по Гладковському за хабарі, а колишній таємний агент НАБУ Євген Шевченко був “ланкою” оборудок в “Укроборонпромі” і нібито допомагав іншим фігурантам отримувати потрібні документи з бюро.

Читайте також: Спритність вцілилих рук та жодної контрабанди

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE