Politerno > Україна і світ > Тимошенко розповіла про крадіжку голосів Порошенком, підтримку у другому турі і вибори в Раду (Відео)

Тимошенко розповіла про крадіжку голосів Порошенком, підтримку у другому турі і вибори в Раду (Відео)

  • 2 Квітня, 2019
  • 4950 Переглядів
  • Comments Off

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що діючий очільник держави Петро Порошенко сфальшував свої результати і забрав у неї частину голосів.

Про це вона сказала під час брифінгу у вівторок.

За її словами, перший тур виборів, який відбувся 31 березня, був перетворений на фарс діючим президентом.

“Порошенком були сфальшовані його результати”, – сказала Тимошенко.

“Перше, в Україні були застосовані технології, які привели до тих результатів, які ми отримали – це реєстрація 39 кандидатів, використання адмінресурсу… Їм вдалося роспорошити голоси проєвропейських, опозиційних сил”, – сказала політик.

Крім того, вона зазначила, що також був підкуп виборців за рахунок бюджету, зокрема одноразова доплата до пенсій, монетизація субсидій і виплата так званої матеріальної допомоги.

“Ще одне, на виборах був зареєстрований мій однофамілець і таким чином діючий президент забрав голоси у мене”, – заявила Тимошенко.

Лідерка “Батьківщини” наголосила, що крім тих відсотків, які взяв сам Тимошенко, ще більше одного відсотка бюлетенів були зіпсовані, коли виборці ставили по дві “пташечки” за обох Тимошенків (Юрія і Юлію – ред.)

Вона додала, що фальшування виборів було як до, під час, так і після виборів і це нібито підтверджується паралельними підрахунками її штабу.

“Зараз хочу конкретно заявити про те, що вибори Порошенком сфальшовані і він туди прорвався нечесним шляхом”, – сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що не піде до суду для оскарження результатів, оскільки не вірить у їхню чесність, бо “Порошенко приватизував судову систему”.

На її думку, в українців був шанс на нове, гідне життя, хоча він був змарнований. У той же час Юлія Тимошенко заявила, що поважає вибір людей, збирати “майдан” не буде. 

“Будь-яке підняття людей на будь-які протестні акції може стати плацдармом для країни-агресора, яка веде сьогодні проти України війну. Я поважаю голосування людей, я поважаю вибір, який зробили люди. Ми захищали і будемо захищати цей вибір”, – сказала Тимошенко.

Вона подякувала своїм прихильникам і команді за підтримку і виснажливу роботу під час кампанії.

Разом з тим політик наголосила, що розроблений її командою “Новий курс” не був лише програмою для передвиборчої реклами і вона докладе зусиль, щоб його реалізувати, а тому робить ставку на парламентські вибори.

“Я вам говорю, що наша боротьба за справедливу країну не завершена, і що шанс, який втрачений під час виборів президента у першому турі, це лише один втрачений шанс. У нас залишається ще одна можливість – це наступні парламентські вибори. Вони не можуть бути втрачені”, – сказала Юлія Тимошенко.

Вона закликала всіх, хто голосував за неї та інших про європейських кандидатів “не скрадати рук, бо боротьба не завершена”.

“Ми робимо ставку, що на парламентських виборах ми все ж таки зможемо довести нашу справу до логічного завершення. Ми зможемо досягти того результату, який ми ставили на президентській кампанії, але, на жаль, не змогли досягнути”, – підсумувала Тимошенко.

На завершення прес-конференції Юлія Тимошенко заявила, що не підтримуватиме будь-яку кандидатуру у другому турі виборів президента.  

За її словами, вона не хоче брати на себе відповідальність за президентство ані Володимира Зеленського, ані Петра Порошенка.

“Виклики перед Україною дуже великі. Біда в Україні дуже велика. Я вважаю, що жоден із кандидатів, які за рішенням ЦВК є в другому турі, не впораються з цими викликами і не припинить ні біди, ні війни. Тому брати відповідальність за будь-які поради зараз я не можу”, – сказала політик.

Водночас Юлія Тимошенко зазначила, що вона і її команда допомагатимуть будь-якому президенту, якого обере Україна, зокрема, давати напрацювання, які були закладені в її передвиборній програмі.

Читайте також: Лановий: Залізна леді не програла перегони Порошенку

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE