Politerno > Україна і світ > Лановий: Залізна леді не програла перегони Порошенку

Лановий: Залізна леді не програла перегони Порошенку

  • 2 Квітня, 2019
  • 13529 Переглядів
  • Comments Off

Попередні результати приголомшили. Ніхто такого не чекав. Усі реальні результати перевернуті. Ми побачили, що роблять гроші у безмірних кількостях.

Ми знали, як махровий олігархічний лад по-драконівськи експлуатує і руйнує народне господарство, людську працю і соціальні відносини. Собі ж олігархат накручує мільярдні надприбутки, а своїм прихвостням – мільйонні доходи.

А тепер ми побачили, як олігархічна система ламає залишки демократії, які ототожнюються з вільними виборами, і може дати будь який спотворений результат голосування, що її влаштовує.

Ми побачили, з яким неприхованим задоволенням і радістю Порошенко коментував попередні результати голосування за екзіт-полом. Ніби він переміг у кампанії, а не пробивається у другий тур.

Що це означає?

По-перше, його головна задача – не пустити Юлію Тимошенко у другий тур, бо саме вона готова реально посадити його і його прислужників на «кіл» і позбавить злодюг і вкраденого майна, і джерел збагачення.

По-друге, він отримав ті відсотки, які йому заздалегідь «намалювали» замовні соціологи, а тепер ніби отримані в ході голосування. Значить він вважає, що його маніпуляції спрацювали і мільярди з бюджету, використані для підкупу виборців, дали необхідний ефект.

Порошенко нам нахабно демонструє, що він може купити усіх і ніхто його не зупинить.

Чи маємо ми право у такій ситуації опустити руки? Хочу сказати: яким би не був остаточний результат, ми не повинні розчаровуватися і зневірюватися. Ми вийшли на боротьбу з барижництвом, мародерством і беззаконням. І маємо продовжувати цю боротьбу. Юлія Володимирівна стала прапором цієї боротьби. І якщо ми впадемо у відчай, то ми зрадимо і її, і наші власні ідеали.
Ми не можемо покладатися, з відомих причин, і на Зеленського як на можливого президента, хоча якщо буде суперництво у другому турі між ним і ПОПом, то очевидно, підтримувати треба буде саме молодого політика. Зрозуміло, що і Зеленський має піднятися до рівня європейського державного діяча.

Що у підсумку?

1) результати голосування на виборах президента України сфальшовані; треба оскаржувати результати першого туру і за порушення закону про вибори президента ( в першу чергу через масовий підкуп виборців та інші суттєві порушення) у судовому порядку усунути Порошенка з перегонів;

2) при оскарженні результатів необхідно залучити до скарги якомога більшу кількість учасників кампанії демократичного спрямування; демократичні партії мають зрозуміти, що треба об`єднуватися у боротьбі з узурпатором і його паразитуючою олігархічною системою;

3) олігархічний устрій – не довговічний, він провалиться скрізь землю, але потягне із собою увесь український люд; нам не можна розслаблятися і сподіватися на Зеленського як на паличку-виручалочку; боротьба з Порошенко продовжується, вона просто стає складнішою і тривалішою, ніж якби ЮВТ вже зараз стала президентом.

Володимир Лановий, доктор економічних наук, екс-міністр економіки, екс-віце-прем’ер-міністр

Читайте від автора: Навіщо мільярдеру другий термін президентства?

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE