Politerno > Україна і світ > Кандидати не повинні “добре” володіти українською – ЦВК

Кандидати не повинні “добре” володіти українською – ЦВК

  • 5 Квітня, 2019
  • 1424 Переглядів
  • Comments Off

Закон “Про вибори президента України” не передбачає, що кандидати на посаду глави держави мають “добре” володіти українською мовою, а відзначає як необхідну вимогу до них володіння державною мовою.

Про це повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко на брифінгу у відповідь на запитання про те, яким чином перевіряють рівень володіння кандидатом у президенти державною мовою, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Законом не передбачено, що кандидат “добре” володіє українською мовою. Конституція передбачає обов’язкове володіння (українською мовою – ред.)”, – сказав Радченко.

Він наголосив, що жодним законом не передбачено будь-яких іспитів чи інших процедур для визначення того, чи володіє кандидат державною мовою “належним чином” або “добре”.

Радченко також зазначив, що документи, які подавали кандидати для своєї реєстрації на виборах президента, були викладені державної українською мовою, і ЦВК брала це до уваги.

Раніше у ЦВК заявили, що теледебати між кандидатами у президенти, організовані за державні кошти, проводяться у Національній суспільній телерадіокомпанії України.

Як повідомлялось, українсько-грузинський політик у вигнанні Міхеїл Саакашвілі заявив, що президент України Петро  Порошенко – не алкоголік і свої вчинки робить свідомо.

Читайте також: Як Зеленський і Порошенко здавали аналізи (Відео – Фото)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE