Politerno > Україна і світ > Як Зеленський і Порошенко здавали аналізи (Відео – Фото)

Як Зеленський і Порошенко здавали аналізи (Відео – Фото)

  • 5 Квітня, 2019
  • 2341 Переглядів
  • Comments Off

Кандидати в президенти Володимир Зеленський і Петро Порошенко в п’ятницю, 5 квітня, здали медичні аналізи. Це – одна з умов проведення дебатів, які шоумен виставив чинному президенту, щоб “довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів”.

Опонентам не вдалося домовитися про єдине місце проведення цієї процедури. Порошенко днем раніше запросив Зеленського здати аналізи в медпункті Національного спорткомплексу Олімпійський у Києві. Однак Зеленський, який запропонував провести дебати на головній спортивній арені України, вважає за краще клініку Євролаб. За словами спікера його штабу Дмитра Разумкова, в ній результати аналізів будуть об’єктивними.

Зеленський і Порошенко вийшли до другого туру виборів президента, набравши відповідно 30,24% і 15,95% голосів виборців. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня. 

Всі свіжі новини про здачу аналізів кандидатами на пост глави держави читайте на НВ.

Станом на 7:58 Зеленський вже здав аналізи – відео


Перед процедурою лікар сказав, що “це не боляче”, а Зеленський відповів, що “нічого не боїться”.

Лікар повідомив, що результат експертиз буде готовий через три дні та його всім покажуть. 

Зеленський заявив, що не приїхав на Олімпійський, тому що “ніхто не знає про існування медичної лабораторії там”.

Журналісти зауважили: клініка Євролаб належить Андрію Пальчевському. У партії Порошенка його раніше назвали політично заангажованою “зіркою” каналів Віктора Медведчука.

На це Зеленський відповів, що “є багато клінік і це нормальна практика”.

Журналісти підкреслили, що для повноцінного аналізу потрібно здавати на аналізи волосся і нігті. Шоумен відповів: “Скажуть – будемо”.

Зеленський не сказав нічого конкретного про перспективу проведення дебатів: “Дивіться наші офіційні звернення, і там буде вся інформація”.

Він уточнив, що лідера партії Батьківщина Юлію Тимошенко запросили модерувати дебати тому, що за підсумками першого туру президентських виборів вона посіла третє місце.

Очікується, що Порошенко буде здавати аналізи близько 9:00.

О 8:35 журналіст НВ Христина Бердинських вже на НСК Олімпійський. На фото – черга з журналістів, щоб пройти рамку і охорону.

Преса чекає президента

8:50 Прийшли лікарі

9:18 Стрім з НСК Олімпійський

 


9:25
 Лікар поінформував главу держави, що необхідно здати кров, сечу і волосся.

Порошенко дав згоду на розголошення результатів аналізів на алкоголь і наркотики і приступив до здачі аналізів.

Аналізи беруть лікарі з клінік Медіком, Борис, Державного наркологічного центру і Міської швидкої допомоги – спеціально приватних і державних, щоб не було підозр в упередженості.

За словами медиків, перші результати аналізів будуть готові за 2 години. 

9:35 Порошенко здав кров і пішов здавати інші аналізи

Як Порошенко здавав кров – відео

9:41 Порошенко: Я радий, що Володимир Зеленський нарешті прийняв моє запрошення. І ось я сьогодні на стадіоні. Володимира Олександровича, я так розумію, не було. Я прийшов – тебе нема.

Порошенко: Дебати – це можливість поставити питання і отримати відповіді для того, щоб визначити майбутнє держави на роки чи навіть на десятиліття вперед. І, незважаючи на дивну форму подання, мене запросили на «Олімпійський». Я сьогодні на стадіоні.

Твердо переконаний, що Володимир Зеленський набереться мужності, доїде до Олімпійського і дебати відбудуться.

Було би добре, аби дебати відбулися у декілька етапів. Зокрема, дебати про позицію щодо ключових повноважень Верховного Головнокомандувача, щодо програми укріплення оборони і безпеки. Дебати щодо зовнішньої політики та дебати щодо захисту конституційних прав і свобод громадян.

Порошенко назвав легковажним звернення Зеленського до Тимошенко з пропозицією бути модератором дебатів кандидатів у другому турі президентських виборів.

Порошенко запевнив, що з повагою ставиться як до своїх виборців, так і до виборців Зеленського і Тимошенко. “Робитиме все можливе”, щоб переконати їх у другому турі проголосувати за нього.

10:03 Президент здав кров, сечу і волосся

10:09 Заступник гендиректора НСК Олімпійський Віктор Анісімов каже, що від ЦВК і Суспільного  ТБ їм ще не надходив запит на проведення дебатів. Каже, що вартість проведення дебатів оцінити поки неможливо, тому що немає технічного завдання.

10:17 Результати швидкого тесту аналізів Порошенка показали, що в його організмі відсутні психоактивні речовини.

Про це повідомив головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні Соціотерапія Володимир Ярий.

Протягом найближчих двох годин будуть результати більш ґрунтовного дослідження. Його проведуть за допомогою мас-селективного газового хроматографа. Після цього аналізу буде повна інформація про наявність чи відсутність алкоголю в крові. Експертиза волоса з фолікула – триваліша. За попередньою інформацією, ця процедура може тривати до двох тижнів. Лікарі обіцяють “докласти всіх зусиль”, щоб цю процедуру скоротити.

Перед цим Порошенко сказав, що потрібно в законі закріпити, щоб здача аналізів на наркотики і алкоголь була обов’язковою для кандидатів в президенти.

Читайте також: Як крали голоси у Юлії Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE