Politerno > Україна і світ > Автори “Слуги народу” вибачилися за “дебілів” і “даунів” (Відео)

Автори “Слуги народу” вибачилися за “дебілів” і “даунів” (Відео)

  • 8 Квітня, 2019
  • 1347 Переглядів
  • Comments Off

Автори серіалу “Слуга народу 3” і студії “Квартал 95” вибачилися перед глядачами через слова “олігофрени”, “дауни”, “дебіли” в третьому сезоні серіалу.

Про це йдеться на Facebook-сторінці серіалу.

“Хочемо пояснити ситуацію, яку штучно розгойдують наші політичні опоненти. Згадка слів “олігофрени”, “дауни”, “дебіли” в серіалі “Слуга народу 3″ лунала не від персонажа Володимира Зеленського, а з вуст основного антигероя Дмитра Сурікова, негативного персонажа, корумпованого представника влади, який втратив спокій і сон в боротьбі за своє чиновницьке крісло”, – пояснили автори.

Водночас представники студії зазначають, що “ні в якому разі не хотіли образити людей з особливими потребами та їх рідних і близьких”.

“Ми приносимо свої вибачення тим, хто сприйняв це особисто. Але всі ми не можемо ігнорувати той факт, що, на превеликий жаль, в нашому суспільстві слова “олігофрен”, “даун”, “дебіл” використовуються в негативній конотації. І ця проблема свідчить про існуючу в суспільстві нетерпимість і неприйняття людей з особливими потребами”, – йдеться в повідомленні.

У команді авторів вказують, що коли писали сценарій, навіть не могли подумати, що “політичні опоненти Зеленського підуть далі негативного героя серіалу “Слуга народу”.

“На адресу Володимира і його виборців постійно лунають прямі образи – “зе-дебіли”, “недолюди”, “виродки” і так далі. Як бачимо, цей епізод одразу ж виявився дуже реалістичним, і в актуальній ситуації передвиборчої кампанії все набагато гірше”, – додали автори серіалу.

5 квітня перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко звернулася до кандидата у президенти Володимира Зеленського з вимогою протягом 24 годин вибачитися  перед людьми з синдромом Дауна, людьми з особливими потребами, з іншою сексуальною орієнтацією та інші нетолерантні вислови.

Зокрема, на 55-й хвилині 20-й секунді першої серії третього сезону серіалу в образливому контексті герой Сурікова вживає слова “дебіли”, “олігофрени” і “дауни”.


Нагадаємо, штаб кандидата в президенти України Володимира Зеленського звернувся до МВС з проханням про забезпечення кандидата охороною.

Читайте також: Суспільство має отримати реальні механізми контролю за президентом – Тимошенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE