Politerno > Тернопільщина > Спілка “Об’єднання учасників АТО Тернопілля” не підтримує жодного кандидата в Президенти України

Спілка “Об’єднання учасників АТО Тернопілля” не підтримує жодного кандидата в Президенти України

  • 12 Квітня, 2019
  • 2623 Переглядів
  • Comments Off

Громадська Спілка «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» не підтримує жодну політичну силу та жодного кандидата в Президенти України.

Нагадаємо, одразу після оприлюднення результатів голосування у першому турі один з очільників ГО “Вільні люди” Іван Ковалик, а також один із знасновників ГО “Спілки воїнів та волонтерів АТО” Валерій Чоботар виступили із заявою щодо підтримки чинного президента і кандидата у президенти Петра Порошенка у другому турі.

Однак, з’ясовується, не всі патріотично налаштовані активісти Тернопільщини такої думки.

Зокрема, голова Громадської Спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» Дмитро Харчук на своїй сторінці у Facebook заявив, що очолювана ним організація не підтримує жодну політичну силу та жодного кандидата в Президенти України, оскільки є добровільною, самостійною та аполітичною громадською структурою, до складу якої, згідно Статуту, входять керівники (делеговані особи) Громадських об’єднань ветеранів АТО області (17 районних представників та 3 представники з м.Тернопіль), які представляють інтереси військовослужбовців, добровольців, учасників бойових дій, учасників АТО, інвалідів бойових дій АТО та членів сімей загиблих, які входять в їхні організації та всебічно сприяють її діяльності і беруть участь в реалізації їх програм та заходів. а це близько 3500 чоловік.

Згідно Статуту обласної Спілки, статутів районних організацій та Закону України “Про громадські об’єднання”, громадським формуванням заборонена будь-яка політична діяльність, агітація за одного із кандидатів у Президенти України в тому числі.

Разом з тим, Дмитро Харчук зазначає, що всі громадяни України мають законне право на вільне волевиявлення та право на власну думку, як фізична особа, згідно Конституції України та Закону України “Про вибори”.

Тому, заради безпеки жителів Тернопільщини та з метою недопущення провокацій та злочинних дій щодо перешкоджання вільному волевиявленню громадян, Службою безпеки Громадської Спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» будуть створені районні штаби оперативного реагування.

Активіст переконаний, що в цей не легкий час, обов’язок всіх воїнів – комбатантів гуртуватись, зберігати спокій, швидко та адекватно реагувати на будь-які протизаконні дії! А обовязок громадських формувань забезпечити ефективне функціонування Міністерства у справах ветеранів України, як єдиний сервісний центр надання всіх видів пільг та послуг для захисників суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

Читайте також: Опрацьовано 100% бюлетенів з Тернопільщини – результати

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE