Politerno > Україна і світ > Суд відклав розгляд справи щодо повернення Коломойському акцій Приватбанку

Суд відклав розгляд справи щодо повернення Коломойському акцій Приватбанку

  • 16 Квітня, 2019
  • 1206 Переглядів
  • Comments Off

Господарський суд Києва у вівторок оголосив перерву до 7 травня 2019 року у справі за позовом екс-акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року між Мінфіном та особами, що були на той момент його акціонерами.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Під час слухань 9 квітня позивачі заявили клопотання про розширення переліку своїх вимог пунктом про повернення їм акцій Приватбанку, і суд задовольнив це клопотання.

Водночас суд відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду. На думку міністерства, в матеріалах справи відсутні будь-які докази наявності права власності І.Коломойського і Triantal на акції Приватбанку, підтвердження процесуальної право- та дієздатності Triantal Investments Ltd і повноважень осіб, що діяли від імені позивачів, на підписання позовної заяви.

Наприкінці лютого 2019 року Госпсуд Києва з другої спроби прийняв до розгляду позов І.Коломойського і Triantal, що володіли відповідно 41,6572% і 16,5748% акцій Приватбанку, про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року.

Cуд також задовольнив клопотання позивачів і зажадав у відповідачів – Мінфіну, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і державного Укргазбанку – надати до 26 березня зазначений договір купівлі-продажу.

Як повідомлялось, український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що не збирається повертати собі націоналізований “Приватбанк”, але хоче повернути капітал у 2 мільярди доларів.

Також стало відомо, що Господарський суд Києва розглядає позов олігарха Ігоря Коломойського про визнання недійсним договору купівлі-продажу державою акцій Приватбанку.

Читайте також: Зеленський за 2 роки 13 разів літав до Женеви та Ізраїлю, де мешкає Коломойський – “Схеми”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE